TURİZMİN SESİ
Türkiye'nin ilk bölgesel havaalanı niteliğindeki Zafer Bölgesel Havaalanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün sürdürdüğü “Engelsiz Havaalanı” projesi kapsamında "Engelsiz Havaalanı" sertifikası almaya hak kazandı. Zafer Bölgesel Havaalanı, Antalya Havalimanı’nı işleten ICF Airports konsorsiyumunun ortağı IC İçtaş tarafından inşa edildi ve işletiliyor.Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet veren Türkiye'nin ilk Bölgesel Havaalanı niteliğindeki Zafer Bölgesel Havaalanı, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün (SHGM) “Engelsiz Havaalanı” projesi kapsamında “Engelsiz Havaalanı” sertifikası almaya hak kazandı. Zafer Bölgesel Havaalanı, havalimanı işletmeciliğinde Antalya Havalimanı ile önemli bir tecrübesi olan IC İçtaş tarafından inşa edildi ve işletiliyor.
Açılıştan önce "Engelsiz Havaalanı" başvurusu yapıldı
IC İÇTAŞ tarafından yapımı 18 ay erken tamamlanarak 25 Kasım 2012'de Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı ile açılışı yapılan Zafer Havalimanı'nın işletmecisi IC İÇTAŞ, havalimanının açılışı öncesinde 8 Kasım 2012 tarihinde Engelsiz Havaalanı Projesi için SHGM'ye başvuruda bulunmuştu. SHGM tarafından yapılan incelemeler neticesinde Zafer Havalimanı'nın projede istenilen şartları sağladığı ve tüm gereklilikleri yerine getirdiği tespit edildi. IC İçtaş Zafer Bölgesel Havaalanı Yatırım İşletme A.Ş.’ye "Engelsiz Havaalanı" sertifikası Sivil Havacılık Genel Müdürü Bilal Ekşi ve Havaalanları Daire Başkan Vekili Özgü Sarıünal tarafından Ankara'da düzenlenen törenle IC Holding Yönetim Kurulu Üyesi Abdullah Keleş'e takdim edildi.
Engelsiz Havalimanı'nın özellikleri
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na bağlı Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü'nün Engelsiz Havaalanları Projesi, havayolu ulaşımından engelli vatandaşların herhangi bir zorluk yaşamadan yararlanabilmeleri amacıyla hayata geçiriliyor. Engelsiz Havalimanı sertifikasına sahip olmak için otoparkta engelli yolcular için özel park alanları, engelli yolcular için özel terminal giriş noktaları, yardım isteme noktaları, görme engelli yolcular için terminal dışında ve içinde yapılmış hissedilebilir yüzeyler, görme engelli yolcular için sesli uyarı sistemiyle donatılmış özel asansör ve yürüme bantları, özel dizayn edilmiş terminal danışma-check-in noktaları, özel yönlendirme tabelaları, özel pasaport noktaları, özel tasarlanmış tuvaletler, dinlenme ve bekleme noktaları gibi bir dizi iyileştirmeyi yapmış olmak gerekiyor.Kütahya, Afyonkarahisar ve Uşak illerine hizmet veren Türkiye'nin ilk Bölgesel Havaalanı niteliğindeki Zafer Havaalanı'na verilen sertifika ile birlikte "Engelsiz Havaalanı" unvanı alan işletme sayısı 10'a ulaştı.