EN UYGUN DALIŞ NOKTALARI KEMER’DE

Gatap; Kemer ve Bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini Duesseldorf fuarında tanıttı

TURİZMİN SESİ


Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve Altyapı İşletme Birliği'nin ana sponsorluğunda Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı; 21 ile 29 Ocak tarihleri arasında Boot Duesseldorf fuarına katılarak Kemer ve bölgesinin alternatif zenginliği olan dalış noktalarını ve bu yıl 11.si gerçekleşecek 'Uluslararası Sualtı Günleri' organizasyonu fuar katılımcılarına tanıttı.

Dünyanın dört bir yanından Kemer ve Bölgesinin tarihi ve doğal güzelliklerini duyurmak ve tanıtmak için çalışmalar yapan GATAB, bu amaçla dünyada dalış konusunda lider olan Duesseldorf fuarına katıldı.
T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu Kültür Ataşeliği Türkiye bu yıl da Turizm tanıtımının önemli etkinliklerinden olan 21 - 29 Ocak 2012 tarihleri arasında Boot Duesseldorf fuarına toplam 23 alt katılımcı ile iştirak etti.
Kemer İlk Kez Burada… GATAB (Güney Antalya Turizmi Geliştirme ve İşletme Birliği) ana sponsorluğunda Kemer Yöresi Tanıtım Vakfı olarak katılım gösterilen fuarda; Kemer bölgesinin alternatif zenginliği olan dalış bölgeleri ve bu yıl 11.si gerçekleşecek Uluslararası Sualtı Günleri organizasyonu fuar ziyaretçilerine tanıtıldı. Fuar sayesinde Almanya'dan ülkemize gelen 30 bin dalış severin Kemer'e tercih etmesi hedeflendi. Antalya içerisinde dalışa en uygun nokta olan Kemer ve bölgesinin tanıtımı yapmak ve daha fazla dalış severin bölgeyi tercih etmesine de fuar boyunca katkı sağlandı.

“En Uygun Dalış Noktalarına Sahibiz”… Kemer başta olmak üzere tüm Güney Antalya Bölgesi'nin dünyanın sayılı dalış noktaları arasında olduğuna vurgu yapan GATAB Başkanı Yusuf Üras; Duesseldorf fuarında Kemer ve bölgesinin dalış için ne kadar uygun bir alternatif yer olduğunun öp plana çıkılmaya çalışıldığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: “Bölgemizin alternatif zenginlikleri içerisinde önemli bir yeri olan dalış sporu, deniz kum ve güneş tatili için bölgemize gelen misafire artı bir imkan daha sunuyor. Kemer'i tercih edenler, Akdeniz'in maviliklerinde amforaları görerek tarihin gizeminde güzel bir yolculuk yapabiliyorlar. Fuar boyunca dalış severler ve basın mensuplarının ilgisini bölgemize çekmeyi başardık” dedi.

Kemer'in alternatif turizmden 12 ay boyunca yararlanması için bu tür fuarların son derece önemli olduğuna dikkat çeken Başkan Üras sözlerini şöyle noktaladı: “Bu yıl ilk kez katıldığımız fuarda Bodrum ve Kaş'ın yanı sıra Kemer'i de bir dalış bölgesi olarak vurgulamış ve öne çıkarmış olduk. Duesseldorf fuarı dünyada dalış konusunda lider bir organizasyon tüm dünyayı bir noktada buluşturuyor bu nedenle biz de varız demek ve önümüzdeki yıllarda bölgemize daha fazla dalış severin ziyaret etmesine devamlılık sağlamak için fuara katıldık. Bu nedenle uluslar arası olan bu turizm fuarlı çok önemli. Ancak bu çalışmalarla dünyanın ilgisini çeker ve turizm sezonu uzatabiliriz.” dedi.