ELİMİZİ TAŞIN ALTINA KOYMAYA GELDİK

Zafer Murat MERMER; Biz buraya elimizi taşın altına koymaya geldik ve bunu yeterli bilgi ve birikime sahip olan ekibimizle birlikte başaracağımızı biliyorum

TURİZMİN SESİ-ARTİN ŞİRİNPINAR


İSTANBUL-Bildiğiniz üzere Türk Futbolu kamuoyunu ciddi anlamda meşgul eden çalkantılı bir dönemden geçmektedir. Türk Futbolunun gerek ülkemiz; gerekse uluslararası platformda ciddi anlamda prestij kaybına uğradığı bu süreci büyük bir üzüntü ve dikkat ile yakından takip etmekteyiz. Ülkemizin gerek ekonomik gerekse stratejik alanlarda elde ettiği kazanımların aksine futbolumuz gerilemekte; 2002 yılında kazandığımız dünya üçüncülüğümüzden bu yana uluslararası alanda maalesef etkin bir tablo ortaya koymayı başaramadığımız on yıllık bir süreçten bahsetmekteyiz.

Sekiz aydır futbol camiası üzerinde oynanan oyunları yakından takip etmekteyim. Bu kaosu çözecek formül, birikim, tecrübe ben ve arkadaşlarımda mevcuttur. Biz buraya elimizi taşın altına koymaya geldik ve bunu yeterli bilgi ve birikime sahip olan ekibimizle birlikte başaracağımızı biliyorum. FIFA ve UEFA'ya her ne kadar bağlı olsak da Türkiye ligi ile ilgili karar verme yetkisini Türkiye Futbol Federasyonu ailesi olarak biz kendimiz üstlenecek ve Hukuk neyi gerektiriyorsa onu uygulayacağız. Bu doğrultuda en önemli hedeflerimizden biri kurumların değil, gerektiğinde kişilerin karşısında hesap verebileceği bir sistemin oluşturulması ve bu konudaki mücadelemizin sürdürülmesi olacaktır. İncelenmesi gereken her konunun üzerine şeffaflık ile eğilecek; bunu yaparken de Türk adaletinin almış olduğu kararlar doğrultusunda hareket ediyor olacağız.

Hedefimiz problemler karşısında ortak menfaatlerimizi koruyabilen ve çözümler üreterek Türk futbolunu geliştiren bir yapıyı oluşturmak; Türkiye'nin layik olduğu kurumsallık ve çağdaşlık ilkeleri doğrultusunda yapılandırılacak bir kurum tesis etmek olacaktır. Ana ilkemiz, ülkemiz futboluna gönül vermiş bir ekiple Türk futbolunu dünya devleri arasındaki layik olduğu konuma ulaştırmaktır. Yönetim anlayışımız bu sektöre hizmet veren ve geçmişten gelen tecrübelerin ışığında geleceğe emin adımlarla ilerleyebilecek bir yapılanma kurmak yönündedir. Bunun için tüm Futbol camiasını güçlendirmek ve ülkemizdeki futbol altyapısını geliştirilmek için çalışmalar gerçekleştiriyor olacağız Futbol bir yaşam şeklidir; bir hayat felsefesidir, dünyada yediden yetmişe hayatın içinde aktif olarak yer alan bir olgudur. Futbolun özünde yatan barış, kardeşlik ve fair-play kültürünün benimsetilebilmesi ve toplumda yaygınlaştırılabilmesi sadece kulüplerimizin altyapılarının zenginleştirilmesiyle değil; futbol kültürünün özünde yatan sportmenlik ve dostluk ilkelerinin topluma tanıtılmasıyla gerçekleştirilebilir. Türkiye'nin dört bir yanındaki en uzak köy veya mecraya kadar bu kültürün benimsetilmesi ve zenginleştirilmesi gerekmektedir. Türk futbolunun uluslararası düzeyde rekabet edebilecek bir yapıya ulaşması; futbol kültürü ve bilincine ait sportmenlik ilkelerinin oluşturulması bu açıdan büyük önem arz etmektedir. Bu vesileyle Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Başkanlığına aday olduğumu açıklar; kararımın Türk futbolu için hayırlı olmasını temenni ederim.