EGG PROJECT QUARTET

18. İzmir Avrupa Caz Festivali İtalyan cazının en önemli isimlerini bir araya getiren “Egg Project” Quartet konseriyle başlıyor

TURİZMİN SESİ


İzmir Kültür Sanat ve Eğitim Vakfı'nın (İKSEV) 2-16 Mart 2011 tarihleri arasında düzenlediği 18. İzmir Avrupa Caz Festivali İtalyan cazının en önemli isimlerini bir araya getiren “Egg Project” Quartet konseriyle başlıyor. 2 Mart 2011 Çarşamba günü saat 20.30'da Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde (AASSM) İzmir İtalyan Konsolosluğu işbirliği ile yapılacak Açılış Konserinde Roberto Nannetti (gitar), Franco Fabbrini (bas), Francesco Petreni (davul & perküsyon) ve Mirco Mariottini (klarnet)den oluşan “Egg Project” Quartet'e alanlarında önemli isimler olan piyanist Alessandro Giachero ve trompetçi Mirco Rubegni de konuk sanatçı olarak katılacak.

16. İzmir Avrupa Caz Festivali'ne katılan ve Açık Caz Atölyesi çalışmalarını da yürüten Nannetti, Fabbrini, Petreni ve Mariottini için İzmir'in özel bir anlamı da var. Ülkelerinin ileri gelen caz sanatçıları olmalarının yanı sıra hepsi seçkin birer caz eğitimcisi de olan bu sanatçılar iki yıl önceki ziyaretlerinin anılarını “Urla” adını verdikleri son albümleriyle ölümsüzleştirdi. “Egg Project” Quartet 2 Mart'taki Açılış konserinde bu albümden de örnekler sunacak

Topluluk, konuk sanatçılar Giachero ve Rubegni ile caz tarihçisi ve Festival Danışmanı Francesco Martinelli'nin de katılımıyla bu yıl bir haftaya çıkarılan Caz Atölyesi Enstrüman ve Combo Sınıflarını da yönetecek. 2- 8 Mart tarihleri arasında yapılacak atölye çalışmalarında başarılı görülecek iki genç cazcı her yıl olduğu gibi Siena Caz Vakfı işbirliği ile Siena Yaz Caz Ustalık Sınıflarına burslu olarak katılma hakkı kazanacak. Atölye çalışmasının konseri de 8 Mart 2011 Salı günü saat 20.30'da AASSM'de yapılacak.

AFİŞ YARIŞMASI ÖDÜL TÖRENİ
18. İzmir Avrupa Caz Festivali'nin afişinin belirlenmesi için genç sanatçılar arasında yapılan 9. Caz Afişi Yarışması'nın sergisi de 2 – 16 Mart 2011 tarihleri arasında AASSM'de açık kalacak. Açılış konseri öncesinde Festival afişinin sahibi Meltem Şahin ile eserleri sergilenmeye değer bulunan 43 genç sanatçıya katılım belgeleri sunulacak.

DOLU DOLU FESTİVAL
İKSEV'in İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin katkıları, İzmir İtalyan Konsolosluğu, Avusturya Kültür Ofisi, İzmir Fransız Kültür Merkezi, İzmir Goethe Enstitüsü, İstanbul Polonya Başkonsolosluğu ve Hollanda Kraliyeti Büyükelçiliği işbirliği ile düzenlediği 18. İzmir Avrupa Caz Festivali'nde sekiz konser, bir sergi, bir haftalık atölye çalışması ve beş seminer yer alacak. Festival biletleri Biletix'ten temin edilebilecek. Ayrıntılı bilgi www.iksev.org adresinden alınabilir.