EFSANE CAZCILARIN KONSERİ İSTANBUL’DA

İKSV İstanbul Kültür Sanat Vakfın 18. İstanbul Caz Festivalinde sahne alacak efsanae isimler yeni projelerini ilk kez İstanbul'dan Dünya'ya duyuracaklar

TURİZMİN SESİ-YILMAZ PARLAR


İKSV İstanbul Kültür Sanat Vakfın 18. İstanbul Caz Festivalinde sahne alacak, 20 yıl önce müzikseverlerine veda eden efsane deha Miles Davis ile çalışan yine efsane isimler Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock, geçmiş-gelecek müzik dengesiyle verecekleri konseri yeni projelerini ilk kez İstanbul'dan Dünya'ya duyuracaklar.

“Tribute to Miles”isimli konser sanatcı arkadaşlarına duydukları saygıdan yola çıkarak yine onun yaşayan eserlerin ilhamıyla ve onur anısına ithaf ederek projelerini gerçekleştirmek kapsamında 4 Temmuz 2011 Pazartesi günü Zorlu Center'da yapılan toplantıda basının sorularını cevapladı.

Basın toplantısının açılış konuşmasıyla birlikte ilgili bilgileri veren İKSV İstanbul Kültür Sanat Vakfın İstanbul Caz Festivali Direktörü Pelin Opcin'in ardından Sponsor Zorlu Grup Zorlu Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Even Zorlu Center Performans Sanatlarında sanata yapacakları hizmetin geleceginden söz etti.

Marcus Miller, Wayne Shorter ve Herbie Hancock,yaptıkları kısa konuşmalarında “ Sadece geçmiş yıllara ait nostaljik bir yolculuk olmayacak bu konser geçmiş ile gelecek müzik türlerin, anlayışın bir nevi yelpazesinden beslenecek hassas bir denge olacak. Miles Davis de aynı duyguları taşırdı.” Söyleyişlerinden esinlenerek paralel çigideki sorumuz; Geçmiş, tecrübelerin özgüven güçü ise gelecekde yaşamın yaratıcı güçü bu hassas sentez içinde duygularınızla benimseyebilecekmisiniz? Her konu gibi müzikde çok değişim geçirmekte nasıl ve ne şekilde ifade edeceksiniz ?. Şu şekilde cevaplandırdılar;

“ Geçmişden elde etde ettiğimiz fenerin ışığıyla yenilikleri kolay bulucağız. Bizlerde değişişim içinde her zaman kendimizi yenilemeliyiz. Konser verilen yerde seyirci kitlesinden aldığımız tepkiye göre müziğimizi yönlendiriyoruz. Önceden bir tesbitimiz yok. Başka sanatcı konser repertuar parçalarını provaların nisbeti dahilinde hazırlanır. Bizim böyle önceden uygulama şansımız yok, O nedenle her zaman yenilige açığız.” Şeklinde özet cevabımızı aldık.

Birbirinden güzel yerinde sorulan değerli basın arkadaşların sorularından sonra. Atölye çalışmasına geçildi. Davulda Sean Rickman ve Marcus Miller basgitar atölyesinde çeşitli örneklemelerle unutulmayacak güzellikte gezintiye çıkartırken, şaşırtacak kadar bir dehalıkla basgitardan bu inanılmaz melodi türlerin çıkmasının şaşkınlığına şahit olduk. Vücudunu bütünleyen istenilen her sesi her isteği veren bir organ gibi Basgitar kendisinin bir parçası olmuş.

Basgitar ve basklarnette Marcus Miller'in müzik direktörlüğünde 7 Temmuz Perşembe akşamı gerçekleşecek, İstanbul Caz Festivali kapsamında “Tribute To Miles” Dünya prömiyerinde piyanoda Herbie Hancock, saksafonda Wayne Shorter, trompette Sean Jones ve davulda Sean Rickman müzikseverlere aynı hayranlık bırakacağı kesin.