EDITION, İSTANBUL’DA AÇILIYOR

İstanbul yepyeni bir otele ve otelcilik anlayışına kavuşuyor

TURİZMİN SESİ


Butik otel konseptinin yaratıcısı Ian Schrager ile Marriott International zincirinin birlikte yarattığı EDITION markasının Avrupa'daki ilk, dünyadaki ikinci oteli İstanbul'da açılıyor. Yatırımı Palmali ve ISR Group, işletmesi ise Marriott International ait olan The Istanbul EDITION oteli, Mayıs ayının ilk günlerinde resmi açılışını gerçekleştirerek, konuklarını ağırlamaya başlayacak. Avrupa'nın ilk, dünyanın ikinci EDITION oteli olan The Istanbul EDITION, kapılarını açıyor. Otelcilik gurusu, butik otel konseptinin yaratıcısı Ian Schrager ile Marriot International'ın imzasını taşıyan EDITION otelleri, otelcilik sektörüne bambaşka bir boyut kazandırıyor. Çağdaş tasarım ile yalın şıklığı bir araya getirerek lükse modern bir anlam katan EDITION otelleri, şehir otelciliğinde de kuralları değiştirecek…

The Istanbul EDITION otelinin açılış duyurusu 28 Nisan 2011 tarihinde, The Istanbul EDITION Genel Müdürü Sedat Nemli, Palmali Group İnşaat ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay'ın katılımı ile düzenlenen basın toplantısında duyuruldu. Basın toplantısında konuşma yapan The Istanbul EDITION Genel Müdürü Sedat Nemli, EDITION markasının “zıtların buluşması” felsefesini yansıttığını söyledi. “EDITION'u butik tarzının yaratıcısı Ian Schrager ile kurumsal ve global bir marka olan Marriott International'ın mantık evliliği olarak nitelendirebiliriz” diyen Nemli, Waikiki'deki EDITION'dan sonra, ikinci oteli İstanbul'da açmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti. İstanbul'u önemli bir ticaret ve turizm merkezi olarak değerlendirdiklerini belirten Nemli, böylesine önemli bir metropolde EDITION markası olarak yer almanın Marriott International için önemli bir strateji olduğunun altını çizdi. EDITION ile şehir otelciliğine yepyeni bir anlayış da getirdiklerini belirten Sedat Nemli, lüksün şatafattan uzak, yalın ve şık tasarımların fonksiyonellikle birleştiği yepyeni bir tanıma kavuştuğunu da sözlerine ekledi.

The Istanbul EDITION'u konum olarak da özel bir noktada olduğuna dikkat çeken Nemli sözlerine şöyle devam etti: “İş otelleri ve turistik amaçlı seyahat eden kişilere hizmet veren oteller genellikle Taksim ve Sultanahmet civarında. Levent gibi önemli bir iş merkezinde hizmet veren lüks otel açığı bulunuyordu. EDITION bu açığı kapatacak kapasitede önemli bir marka.” Otelde 77 oda, bir de presidental suit bulunduğunu belirten Nemli, odaların metrekare olarak normal otel odalarından çok daha büyük olduğunu ve bunun modern lüks anlayışını yansıttığını sözlerine ekledi… Otelde ayrıca özel bir müzik sistemi ile birlikte sadece EDITION markası için üretilmiş özel bir kokunun kullanıldığını söyleyen Sedat Nemli, tasarıma meraklı önemli bir kitlenin EDITION'a şimdiden yoğun ilgi göstermeye başladığına dikkat çekti… İstanbul'daki 5 yıldızlı otellerin ortalama doluluk oranı olan yüzde 70'i, ilk yıllarında aşmayı hedeflediklerini belirten Nemli, şu andaki talebin bu hedefi aşabileceklerini gösterdiği konusuna vurgu yaptı. Sedat Nemli, oda fiyatlarının ortalama 400 Euro civarında olduğunu belirtirken, kişiye özel hizmet anlayışı ile İstanbul'daki en lüks otel olmaya aday olduklarının da altını çizdi.

Palmali Group İnşaat ve Turizmden Sorumlu Başkan Yardımcısı Kerem Tümay ise EDITION gibi bir markayı İstanbul'a kazandırdıkları için son derece mutlu olduklarını belirtti. Markayı seçmelerinde EDITION'ın yepyeni bir lüks anlayışına sahip olması ve Marriott International gibi güçlü bir grup bünyesinde bulunmasının etkili olduğunu söyledi. Birkaç otel zinciri ile görüştüklerini ama özellikle EDITION'u İstanbul'a kazandırmak istediklerini de belirtti. Otelin toplam yatırım bedelinin 150 milyon dolar olduğunu belirten Tümay, grup olarak en şık ve lüks markaları bir araya getirmeyi hedeflediklerinin altını çizdi. Palmali Group Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov'un özellikle İstanbul'a en lüks markaları kazandırmak için özel çaba gösterdiğine vurgu yapan Kerem Tümay, The Istanbul EDITION ile birlikte Cipriani İstanbul ve Billionaire Club İstanbul'u aynı çatı altında topladıklarını, bunun da İstanbul için bir ilk olduğunu belirtti. Kerem Tümay, hem otelde hem de gece kulübünde, alanında uzman mimarlık firmalarıyla çalıştıklarını da sözlerine ekledi.

TÜRK LOKUMU THE ISTANBUL EDITION
İstanbul Avrupa Yakası'nın iş merkezi Levent'teki EDITION otellerinin ikinci adresi The Istanbul EDITION, yepyeni bir tasarım anlayışına sahip. Genel mimarisi Haluk Tümay tarafından yapılan, iç tasarımı ise merkezi New York'ta bulunan Gabellini Sheppard Mimarlık ofisinin imzasını taşıyan The Istanbul EDITION, en üst düzey kalitenin ve gösterişsiz bir zarafetin tecrübe edildiği, tatil veya iş amaçlı gezilerin sofistike merkezi olarak hizmet vermek için yaratılmıştır. İstanbul'un en şık ve ünlü SPA'sı olmaya aday ESPA SPA'nın mimarisi alanında uzman SPA HBA London'ın tasarımı… Billionaire Club İstanbul'un tasarımı ise Riboli ve Deco Flamme'e ait.

Şehrin en canlı bölgelerinden Levent'te yer alan The Istanbul EDITION, içindeki her şeyin görüntü ve ruhunda yakalanabilen Doğu ve Batı etkilerinin cazip bir karışımını sunuyor. Girişte konukları yüksek ve kubbeli bir lobi karşılıyor; geleneksel Osmanlı tarzının bu temel simgesi otele modern bir anlayışla uygulanmış durumda. Konuk odalarında geleneksel sallantılı lambalar göz önündeyken, Gold Bar'ın VIP bölümü geleneksel Türk çay odalarından ilham alındı.

Otelde ortalama 44 metrekarelik 77 adet geniş konuk odası ve tüm katı kaplayan bir de presidential suit bulunuyor. Odaların iç dekorasyonu tasarlanırken, bronz ve beyaz altın renk kataloguna sadık kalınmış, eski Türk evlerinde sıkça rastlanan koyu ve açık renk ahşabın bolca kullanılması düşünülmüştür. Ortak alanlardan özel alanlara geçişte şık ve uyumlu bir hava hakim. Her bir konuk odası, eşsiz ve kıymetli bir ahşap mücevher kutusu misali, gül ağacı veya sabunlu zeminlere ile egzotik bir şehir panoramasından nefes kesici manzaralar sunan oldukça geniş ve de gösterişli teraslara sahip. Banyolar ise bunun tam tersine, cam duvarlar, taş ve Yunan ve Roma zamanlarında Türkiye'nin Marmara Adası'ndan çıkarılan antik mermerin cömert kullanımından meydana gelmiştir.

Otel, “tek bir çatı altında” kişisel, dost canlısı ve modern bir hizmet yanında seçkin yiyecek, içecek ve eğlence seçenekleri de sunuyor. Konuklar Cipriani restorandan; 1900 metrekarelik kapalı yüzme havuzlu ESPA SPA'dan; Gold Bar, oturma salonu ve özel film gösterimi odasından ve gece kulübü ile 914 metre karelik etkinlik salonundan diledikleri gibi yararlanabilirler.

Kuruluşundan bu yana EDITION, yeni yeni ortaya çıkan kültürel ve sosyal şartlara yanıt vermeyi, her bir otelini hem coğrafi konum, hem de zamanın ruhu bakımından kültürel ve sosyal çevreyi en iyi şekilde yansıtacak özgün bir ürün olarak sunmayı vaat ediyor. Tasarım ve mimari, yapmacık dekoratif klişeler veya gereksiz tutumlardan değil, tek tek şehirlerin ölçek, konum ve ruhlarından yola çıkılarak ortaya konuluyor. Bunun yanı sıra, tasarım, rötuşlar ve detaylar her bir otelde kazanılacak deneyimi zorlamaktan ziyade, aksine bunun kendi kendini yaratmasına olanak sağlamakta.