EDEBİYATIN USTASI HİLMİ YAVUZ CKSM’DE

Onur Gecesinde birbirinden değerli konuklar Hilmi Yavuz'un Türk edebiyatına olan katkılardan söz ettiler

TURİZMİN SESİ


Usta şair, titiz edebiyat eleştirmeni, başarılı çevirmen, üniversitede öğretim görevlisi, editör, köşe yazarı… Edebiyatla, düşünceyle, yazıyla, hocalıkla dolu dolu geçmiş 73 yıllık bir ömre Hilmi Yavuz'un sığdırdıklarından bize kalanın, şükranla anılması gereken saygın bir birikim olduğuna şüphe yok.

Bu şükranın bir nişanesi olmak üzere, Küçükçekmece Belediyesi yaşayan en önemli sanat, edebiyat ve kültür adamlarımızdan biri olan Hilmi YAVUZ onuruna bir gece düzenlemiştir.

25 Mayıs Pazartesi günü Küçükçekmece Cennet Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleşen “Onur Gecesi”nde, Türkçenin ve Türkiye'nin önemli edebiyatçılarının, kültür adamlarının da katılımlarıyla Hilmi Yavuz'un sanat ve fikir hayatı ele alındı ve Hilmi Yavuz'a şükran plaketi sunuldu.

Beşir Ayvazoğlu, Doğan Hızlan, Füsun Akatlı, Ömür Ceylan, Ali Çolak, Ömer Erdem, Derviş Zaim, Ercan Yılmaz, Vural Bahadır Bayrıl, Aydın Afacan, Bahtiyar Aslan ve Necip Fazıl Kurt “Hilmi Yavuz Onur Gecesi”ne katkı veren isimlerdi. Onur Gecesinde birbirinden değerli konuklar Hilmi Yavuz'un Türk edebiyatına olan katkılardan söz ettiler. Gazeteci Beşir Ayvazoğlu'nun Hilmi Yavuz için söylediği ''Ömrünüz Efsun olsun''cümlesi salonda uzun süre alkışlandı.