ECZACILAR SÖZLEŞMELERİ REDDEDECEK

Türk Eczacıları Birliği ''Eczacıların kendilerine dayatılan sözleşmeleri tek tek reddedecekleri iradesini ortaya koyduklarını, 16 Ocak'a kadar Birlikle sözleşme imzalanmazsa ilaçta faturalı döneme geçileceğini'' bildirdi

TURİZMİN SESİ


Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti ve 51 bölge eczacı odasından yapılan ortak açıklamada, Başkanlar Danışma Kurulu'nun 22 Aralıkta Ankara'da, SGK'nın Birlik ile sözleşmeyi tek taraflı olarak feshetmesini görüşmek üzere tek gündemli ve olağanüstü olarak toplandığı kaydedildi.

 Başkanlar Danışma Kurulu'nun, ''SGK'nın, 4 Aralık eylemine karşılık olarak sözleşmeyi feshetmiş olmasını, demokratik hak kullanıldığı için hastaların ve eczacıların cezalandırılması girişimi'' olarak değerlendirdiği ifade edildi.
Açıklamada, SGK ve bağlı olduğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının ''fesih sonrasında eczanelerle tek tek sözleşme yapılacağı, eczacılardan sözleşme parası alınmayacağı, Birliğin ve odaların sözleşme ve aidat gelirlerinden rahatsız olduğu'' açıklamalarının hem demokratik hem de hukuksal çerçeveyi aşan yaklaşımlar olarak görüldüğü kaydedildi.

Eczacıların hiçbir zaman SGK ile tek tek sözleşme imzalamayacağı, bunun beyan edildiği dilekçelerin tüm Türkiye'de büyük katılımla ve başarıyla toplandığı belirtilerek, açıklamada şunlar kaydedildi: ''Bugün itibariyle eczacılarımızın yüzde 95'ten fazlası dilekçelerini Birliğimize ulaştırmıştır. Dilekçeler tamamlandığında toplu halde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına iletilecektir. Eczacı da eczacı odaları da hiçbir tehdide boyun eğmeyecek, kararlılıkla mesleğini, onurunu, geleceğini ve hasta sağlığını korumaya devam edecektir.''