Ebru Küçükel’in Turizm Geçmişi ve Hayalleri

Ebi Turizm'in Kurucusu ve Meby Travel Kurucu Ortağı Ebru KÜÇÜKEL'in Turizminsesi.com'a verdiği röportajı keyifle okumanızı tavsiye ederiz

TURİZMİN SESİ


RÖPORTAJ: Ebi Turizm'in Kurucusu ve Meby Travel Kurucu Ortağı Ebru KÜÇÜKEL

"İKİ ÇOCUK ANNESİ, TURİZM AŞIĞI BİR KADIN GİRİŞİMCİYİM. HAYALLERİM HEDEFİM OLDU VE TÜRKİYE SINIRLARINI AŞTI." 

EBRU HANIM KENDİNİZDEN BAHSEDER MİSİNİZ?
Merhaba ben Ebru KÜÇÜKEL. Turizmciliğe daha çok küçük yaşlarda gönül veren bir girişimciyim. Lise ve üniversite yıllarında bütün okul gezileri organizasyonlarında görev alırdım. Nereye gidilecek, hangi otelde kalınacak öğretmenlerim ve Okul Aile Birliği ile ben karar verirdim. Üniversite tercihim de bu yönde oldu. Önce Kültür Üniversitesi Turizm ve Otel İşletmeciliği bölümünü bitirdim, sonrasında İşletme eğitimimi güçlendirmek için Bahçeşehir Üniversitesi İngilizce İşletme bölümünde öğrenim gördüm. Böylelikle hem hayalimdeki mesleğin eğitimini aldım hem de İşletme eğitimiyle girişimcilik konusunda kendimi güçlendirmiş oldum. Eğitimim akabinde Türkiye’de Ebi Turizm’i kurdum. 10 yıldır da faaliyetlerimizi sürdürüyoruz. Sonrasında Mirzaoğlu Holding’le yollarımız kesişti ve Türkiye sınırlarını aşan bir girişimde ortak olduk. Dubai’de Meby Travel’ı kurduk. Türkiye’yi ve ülkemizi tanıtmak adına, daha da önemlisi kadın girişimcilerin diğer ülkelerde de var olması açısından bu girişimi oldukça önemsiyoruz. Bütün bu yoğun iş temposunda ailemi de ihmal etmedim. Evlendim ve iki çocuk annesi oldum. Meby Travel’ı da çocuklarım ve Ebi Tur’dan sonra yeni bebeğim olarak görüyorum.

MİRZAOĞLU HOLDİNG ORTAKLIĞINDA DÜNYA’NIN EN GÜVENLİ İKİNCİ ŞEHRİNDE MEBY TRAVEL’I KURDUK

MEBY TRAVEL’DAN BİRAZ BAHSEDER MİSİNİZ?
50 milyon turist, 50 milyar dolar hedefiyle kurduk. Bu hedef doğrultusunda çalışmalarımıza hızla başlamış bulunuyoruz. Bu girişimimizin Türkiye’nin globalleşen düzenine de uyumlu olması için merkezimizi Dubai olarak belirledik. Dubai, aynı zamanda benim seyahatlerimde tercih ettiğim ve çok sık kullandığım bir destinasyon. İki çocuğumla birlikte rahatlıkla seyahat ettiğim eğlenceli, gerek adrenalin, gerekse lüksü barından geniş seçenekleri olan ve restoranları açısından da  cazip bir şehir.  En önemlisi güvenli olması. Bir anne olarak ister istemez güvenliği çok ön planda tutuyorum. Dubai de Dünya’da en güvenli ikinci şehir olarak seçildi. Bu da tercihimizde etkili olan hususlardan biri oldu. Tabi ben sürekli sık sık Dubai’ye seyahat ettiğim için bunu duyan iş ortaklarım ve müşterilerim benden Birleşik Arap Emirlikleri (BAE) hakkında sürekli destek istiyorlardı. Oradaki otelci arkadaşlarım da bu pazarın içinde olmam konusunda ısrar ediyorlardı. Senelerdir aile dostumuz ve aynı zamanda holding aile organizasyonlarını yaptığım Mirzaoğlu Holding ile bir ortaklık fırsatı da doğunca hemen harekete geçtik ve Meby Travel acentamızı kurduk. Mirzaoğlu Holding bu süreçte güçlü yapısıyla maddi ve manevi her zaman yanımda olduğunu hissettirdi ve hissettirmeye de devam ediyor.

TÜRKİYE’DEN ORTADOĞU’YA, AMERİKA’DAN KAZAKİSTAN’A KADAR FAALİYETTE OLMAYI HEDEFLİYORUZ

MEBY TRAVEL İLE HANGİ PAZARLARDA DAHA ETKİLİ OLMAYI ÖN GÖRÜYORSUNUZ?
Meby Travel ile Türkiye’den Ortadoğu’ya, Amerika’dan Kazakistan’a kadar birçok pazarda faaliyette bulunmayı hedefliyoruz. Bunun için planlamalarımız ve hazırlıklarımızı tamamlamış durumdayız. Destinasyonlar, acentalar ve müşterilerimiz arasında teknolojik canlı bir ağ kurarak hızla ilerleyeceğiz. 

MEBY TRAVEL HANGİ ALANLARDA FAALİYET GÖSTERECEK?
Meby Travel’da öncelikle misafirlerimizin beklentilerini, hayallerini dinleyerek bu hayallerin de ötesine götüren bir seyahat deneyimi sunma misyonumuz var.  Bu seyahat deneyimi kapsamında uçak bileti organizasyonu, jet ve helikopter transferleri, vize işlemleri, otel konaklamaları gibi çok çeşitli hizmetler sunacağız.

TÜRKİYE NEDEN BU PAZARDA OLMASIN, BİR KADIN GİRİŞİMCİ OLARAK BİZ NEDEN BU PAZARDA OLMAYALIM DİYE DÜŞÜNEREK BU YOLA ÇIKTIK

MEBY TRAVEL’I DUBAİ’DE KURMAYA KARAR VERDİĞİNİZİ BELİRTMİŞTİNİZ. GÜVENLİK HARİCİNDE DUBAİ’Yİ TERCİH ETME SEBEBİNİZ VAR MIYDI?
Tabii ki. Dışarıdan bakıldığında İstanbul,  Türkiye’nin Başkenti zannediliyor. Dubai’nin de öyle bir izlenimi var. Dubai dediğimiz zaman insanlar Birleşik Arap Emirlikleri’nin Başkenti olarak düşünüyorlar. Ülkenin belki başkenti değil ama gözbebeği olduğu kesin. Buna ek olarak kendi bir şehir olduğu halde ülke olarak da algılanan bir yer Dubai… Çölün üzerine kurulmuş lüks yapıları, sunduğu zengin alışveriş olanakları, adrenalin dolu çöl safarileri, çocuk parkları, 5 yıldız ve üzerindeki lüks otelleri ile dünya jet sosyetesinin her daim kadrajında olan bir şehir. Dünyanın en çok turist çeken şehirlerinden biri olmasının yanında Dubai aynı zamanda Ortadoğu’nun finansal merkezi olarak görülüyor.  

Ben de Türkiye neden bu pazarda olmasın, bir kadın girişimci olarak biz neden bu pazarda olmayalım diye düşündüm ve Mirzaoğlu Holding’in de desteği ile bu yola çıktık. Kurulumumuzu tamamladık, oturumlarımızı aldık, 2023 yılı Ocak ayında da açılışımızı yapmayı planlıyoruz.

HEDEFİMİZ MEBY TRAVEL DENEYİMİNİ DÜNYADA BİRÇOK PAZARDA VAR ETMEK

İSTANBUL VE DUBAİ’NİN PEŞİ SIRA BAŞKA ŞUBELER AÇMAYI DÜŞÜNÜYOR MUSUNUZ?
Tabii ki. Ortağımız Mirzaoğlu Holding’in Dubai’de, Türkiye’de ve dünyanın diğer birçok yerinde yatırımları bulunuyor.  Böyle güçlü bir ortakla global turizm sektörüne girdiğimiz için oldukça şanslıyız. Onlarla birlikte hedefimiz dünyanın birçok yerinde Meby Travel’ı var etmek olacak. 

KADIN MESLEKTAŞLARIM HANGİ SEKTÖRDE OLURSA OLSUN KENDİLERİNE GÜVENSİN

SON OLARAK EKLEMEK İSTEDİĞİNİZ BİR ŞEY VAR MI?
Öncelikle anne olarak, turizm aşığı bir kadın olarak bütün kadın meslektaşlarımın hangi sektörde olursa olsun kendilerine güvenmelerini ve güvendikleri yolda yılmadan ilerlemelerini tavsiye ediyorum.

Röportaj TurizminSesi Dergi Ekim Sayısında yayınlanmıştır.

Röportajı Yapan: Ayşula Özgen İLGAR