TURİZMİN SESİ
Sabiha Gökçen Havalimanı'na ilk düşük maliyetli uçuşu 29 Mayıs 2006'da İsviçre'nin Basel-Mulhouse Havalimanı'ndan gerçekleştiren easyJet, bu dört yıllık dönem içerisinde Türkiye'deki uçuş noktası ve yolcu sayısını her geçen gün artırdı.
Toplam 8 rota
30 Mayıs 2010 itibariyle İstanbul dışında Bodrum, Antalya ve Dalaman'a da seferler gerçekleştiren easyJet Türkiye'ye Londra Gatwick- İstanbul, Londra Luton-İstanbul, Londra Gatwick Antalya, Londra Stansted-Bodrum, Londra Stansted-Dalaman, Bristol-Bodrum, Liverpool-Bodrum ve Basel-İstanbul olmak üzere toplam sekiz rota ile hizmet veriyor.
Biletten tasarruf eden alışverişe yöneliyor
easyJet'in Türkiye'deki yeni uçuş noktaları hem gelen turistler için yeni ve cazip bir kanal yaratarak, hem de düşük maliyetli bilet fiyatları sayesinde ziyaretçilerin alışveriş için ayıracakları bütçeyi artırarak ülke turizmine önemli katkılar sağlıyor.
Türkiye'ye pazarına güven başarı getirdi
Düşük maliyetli uçuş seçenekleri sayesinde easyJet'in hem Avrupa'dan Türkiye'ye, hem de Türkiye'den Avrupa'ya uçan yolculara büyük avantajlar sağladığını belirten easyJet Türkiye Pazarlama Müdürü Peter Voets, şirketin Türkiye'deki dördüncü yılı konusunda şunları söyledi: easyJet sağladığı bu avantajlar sayesinde dört yıllık süre içerisinde yıllık uçuş sayısını 5 kattan fazla artırdı. Rota sayısını da 4'e katlayarak başarılı bir tabloya imza attı. easyJet olarak önümüzdeki dönemde de Türkiye pazarına inanmaya devam edeceğiz. Bu sürecin hem easyJet açısından hem de şirketin doğrudan ve dolaylı katkısıyla turizm gelirleri ve fırsatları gelişecek olan Türkiye açısından karşılıklı yararlar sağlayacağına yürekten inanıyoruz.
Edirne'den Ardahan'a easyJet
Türkiye operasyonu 2006'da 500 uçuşla başlayan easyJet, 2010'da yıllık 3000 uçuşun üzerine çıkmayı hedefliyor. easyJet'in geride bıraktığı dört yıllık süre içerisinde Türkiye varışlı ve Türkiye çıkışlı yolcu sayısı 950 bin kişiye ulaşırken, koltuk sayısı da 1.050.000 adedin üzerine çıkmış durumda. Söz konusu sayı, tüm bu yolcuların kollarını açıp yan yana durmaları halinde Türkiye'yi nerdeyse bir uçtan diğerine kat edecek 1500 kilometrelik bir insan zinciri oluşturabileceği anlamına geliyor.