e-Fatura’ya geçişi kolaylaştıran yol haritası, Mikrogrup e-Dönüşüm seminerlerinde!

“Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği” ile yapılan düzenlemeyle e-fatura geçiş zorunluluğu için belirlenen ciro limitleri her yıl biraz daha aşağı çekiliyor

TURİZMİN SESİ


2020 ve 2021 yılı için brüt satış hasılatını 4 milyon TL’ye indiren yeni tebliğ ile e-Dönüşüm çözümleri arayışında olan işletme sayısında artış yaşanıyor. 33 yıldır farklı ölçeklerdeki KOBİ'ler, mikro işletmeler ve bu işletmelere hizmet veren mali müşavirler için muhasebe ve ticari yazılım programları ile 30’un üzerindeki sektörde e-Dönüşüm hizmetleri sunan Mikrogrup çatısı altında bulunan Mikro Yazılım, Zirve Yazılım ve Paraşüt, “e-Dönüşüm Dünyasında Mali Müşavirlerin Ve İşletmelerin Hayatını Kolaylaştıran Uygulamalar Seminerleri” ne başladı. Türkiye’nin dört bir yanındaki mali müşavirlerin ve işletmelerin sıklıkla karşılaştığı sorunlar ve çözüm önerilerinin uygulamalı olarak anlatıldığı seminerlerde e- Fatura ile ilgili sıkça sorulan sorulara yanıt bulunuyor. Ayrıca e-Arşiv Fatura, e-İrsaliye, e-Defter gibi konularda dikkat edilmesi gereken hususların da paylaşıldığı seminerlerde dijital dönüşümün merak edilenlerine ışık tutuluyor. Türkiye genelinde gerçekleşecek seminerler, Haziran ayının ortasına kadar devam edecek.

Bünyesindeki Mikro Yazılım, Zirve Yazılım ve Paraşüt ile Türkiye’nin güçlü pazar konumuna sahip muhasebe, ticari yazılım ve e-Dönüşüm hizmet sağlayıcılarından olan Mikrogrup, e-fatura ve e-arşive geçiş için çözüm arayışında olan işletmelere “e-Dönüşüm Dünyasında Mali Müşavirlerin ve İşletmelerin Hayatını Kolaylaştıran Uygulamalar Seminerleri” ile ışık tutuyor. 

Mali müşavirlerin ve mükelleflerin dijitalleşme süreçlerinde her zaman yanlarında olan Mikrogrup, düzenlediği seminerlerle Türkiye’nin dört bir yanındaki mali müşavirlerin ve işletmelerin e-Faturaya geçiş sürecini kolaylaştıran yol haritasını çiziyor. Türkiye genelinde Mikrogrup üst yönetimi ve konunun uzmanlarının katılımıyla uygulamalı şekilde gerçekleştirilen e-Dönüşüm seminerlerinde, e-Fatura, e-İrsaliye, e-Defter süreçlerinin sağladığı faydalar, müşavir mükellef arasındaki veri aktarımını kolaylaştıran öneriler ve sık karşılaşılan sorular yanıt buluyor.  Seminerlerde KOBİ’ler için e-dönüşümü kolaylaştıran çözümler ve hizmetler hakkında da bilgilendirmelere yer veriliyor.

Maliyet ve zaman yönetimini kolaylaştıran çözümler 

Mali Müşavirler ve mükelleflerin iş süreçlerini kolaylaştıran ve verimlilik sağlayan çözüm ve hizmetlerle  Türkiye’nin her yerine kesintisiz hizmet verdiklerini ifade eden Mikrogrup İcra Kurulu Üyesi Kadir Keskin, “Bildiğiniz gibi ‘Vergi Usul Kanunu Genel Tebliği’ ile yapılan son düzenlemeyle, e-fatura zorunluluğu için yıllık brüt satış hasılatı sınırı 5 milyon TL’den 4 milyona düşürüldü. Gelecek yıl bu rakam 3 milyon TL’ye düşecek. İşletmelerin 1 Temmuz tarihine kadar dijital dönüşümünü tamamlamaları gerekiyor. Bu zorlu ve vakit alan e-Dönüşüm’e geçiş süreçlerinde, gerçekleştirdiğimiz seminerlerle dijital dönüşümün sağladığı faydalar ve merak edilenlerine ışık tutmaya çalışıyoruz. Ayrıca her geçen gün geliştirdiğimiz ihtiyaçlara tam uyumlu uçtan uca yeni çözümler ile e-Dönüşüm süreçlerinde kaybedilen zamanı geri kazanmayı ve verimliliği arttırmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda Mikrogrup’un Temassız Muhasebe vizyonu ile birlikte, mükelleflerin tüm evrak ve muhasebe yönetim işlemlerini dijital ortama taşıyor ve müşavir-mükellef arasındaki fiziksel evrak alışverişini minimuma indiriyoruz” diye konuştu.Karmaşık e-Fatura başvuru süreçlerinde Mikrogrup uzman e-Fatura danışmanları ile kolaylıkla   e-Faturaya geçişleri tamamladıklarını da belirten Keskin “Bu süreçte bizden destek bekleyen tüm mali müşavir ve işletmelerin ihtiyaç duydukları her alanda destek sağlamak üzere yanlarındayız” dedi.