DUO YAT YARIŞI

BAYK, Bodrum Açıkdeniz Yarış Kulübü, Bodrum'da bir ilk olarak, her teknede sadece iki kişinin yer alabileceği bir yat yarışı düzenliyor

TURİZMİN SESİ


Yarış 1 Temmuz 2009 tarihinde, Denizcilik Bayramı kutlamaları çerçevesinde gerçekleştirilecek.Şu ana kadarki kayıtlar ve ilgi yoğunluğu nedeniyle geleneksel hale dönüşeceği beklenilen bu yarış, Bodrum Kalesi önünde başlayacak, Çelebi Adası ve Karaada iskelede bırakılarak gene Bodrum Kalesi önünde sona erecektir.

Yarış rota uzunluğu yaklaşık olarak 18 mil, gerek denizden gerekse de karadan izlenilebilecek. Tekneler, IRC sertifikalarındaki TCC değerlerini veya spinnakersiz TCC değerlerini seçerek kayıt sırasında beyan edebilecekler. Bu tip yarışlar birçok ülkede yapılmakta olup, kısıtlı ekip sayısı ile yatlar arasındaki mücadeleye ayrı bir boyut getirmekte. Tüm sınıflardaki yatlara açık olan bu yarışa birçok tekne sahibi en iyi ekiplerini seçerek katılacaklarını bildirdiler. Denizcilik Bayramı günü Bodrum'da yarışmayan teknelerin de denize çıkarak hem kutlamalara katılması, hem de bu farklı yarışı izlemesi beklenmekte.

Duo yat yarışı Milta Bodrum Marina, Marina Yacht Club, Avea tarafından desteklenmekte.

DUO YAT YARIŞI PROGRAMI
30 HAZİRAN SALI : 09:30/17:00-KAYIT-BAYK OFİS
1 TEMMUZ ÇARŞAMBA : 10: 00 BRIFING- MARİNA YACHT CLUB
11: 30 BASIN TEKNESİ-SELARA(B PONTON)
12: 00 YARIŞ START SAATİ
19: 30- 21:30 ÖDÜL TÖRENİ-MARİNA YACHT CLUB

Detaylı bilgi için
Bodrum Açıkdeniz Yelken Kulübü
252 316 3385
252 313 4732
info@bayk.net  
www.bayk.net