DÜNYANIN TERCİHİ SERANİT

Sinpaş Grubu'nun lokomotif şirketlerinden Seranit, dünyanın dört bir yanında 65 ülkeye ihracat yapıyor

TURİZMİN SESİ
Avrupa'nın üçüncü, dünyanın ise altıncı büyük seramik karo üreticisi olan Seranit, ürün kalitesiyle Avrupa'daki güçlü rakipleri İtalya ve İspanya'yı geride bıraktı. Seramik sektörünün tasarım ve üretim devleri İtalyan ve İspanyollar'ın ev ve işyerlerindeki tercihi Seranit oldu.

Sinpaş Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Avni Çelik, konut sektöründeki iddiasını Sinpaş markası ile sürdürürken, sanayi sektöründe de yaptığı yatırımlar ile Seranit markasını zirveye taşıyor.

Sinpaş Grubu'nun konut sektörü dışında sanayideki atılımında öne çıkan ilk şirket olan Seranit, Türkiye'de ilk, Avrupa'da üçüncü kez hayata geçirilen bir teknoloji ile “Bükülebilir seramik” üretiyor. Böylece seramiğin daha önce girmediği merdiven ve süpürgelik kullanımında tüketicilere hem maliyet hem de zamandan kazandıracak yeni bir ürün sunuyor.

Seranit, Avrupa'nın tek çatı altındaki en büyük porselen karo üretim tesislerine sahip. İtalya, İspanya gibi hem tasarımda hem üretim kapasitesinde güçlü olan rakiplerini kaliteli ve inovatif ürün gamı ile geride bıraktı. Üstelik ihracattaki metrekare fiyatları, Avrupalı rakiplerinin ve sektörün ortalamasının üzerinde olan Seranit, buna rağmen ihracat rekoru kırdı.

Türkiye'nin ilk teknik porselen karo üreten fabrikası olan Seranit, bu yıl 1 milyon metrekare ihracat ile üretiminin %25'ini ihraç etti. 2011 yılında bu oranı %30'a çekerek 1 milyon 500 bin metrekare ihracat yapmayı hedefliyor.

Seranit'in ihracat yaptığı ülkeler arasında Fransa, Romanya, Macaristan, Almanya, Belçika, İsviçre, A.B.D. , Kanada, Surinam, Bulgaristan, Moldovya, Yunanistan, Arnavutluk, Çekoslavakya, Hollanda, İngiltere, Polonya, Norveç, Finlandiya, İspanya, Libya, Tunus, Cezayir, İsrail, K.K.T.C., Tanzanya, G.Afrika Cumhuriyeti, S.Arabistan, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Suriye, Lübnan, Ürdün, Ukrayna, Rusya, Gürcistan, Azerbaycan, Türkmenistan, Kazakistan, Irak, İran, G.Kore, Filipinler, Avustralya ve Yeni Zelanda bulunuyor.