Dünyaca ünlü kukla ustaları İstanbul’a gelecek

Almanya, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İtalya, Kore, Romanya, Rusya, Şili, Tayvan ve Türkiye’den dünyaca ünlü kukla ustaları Ekim 2016’da İstanbul’da sanatseverlerle bir araya gelecek

TURİZMİN SESİ

Festival Süresince AVM’lerde de Özel Gösteriler Yapılacak.Dünyaca ünlü kukla ustalarının gösterileri AVM’lerde de ziyaretçilerle  buluşacak. 19. Uluslararası Kukla Festivali’nin etkinlikleri, kültür merkezleri, tiyatro sahneleri, üniversiteler ve halkla iletişimin en önemli merkezlerinden olan AVM ve Üniversite salonlarında gerçekleşecek.İstanbul Karagöz Kukla Vakfı ve Festival Başkanı  Ödüllü Kukla Ustası Cengiz Özek; ” 19. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali süresince giderek birer yaşam merkezi haline gelen AVM’lerde de özel kukla gösterileri gerçekleştireceğiz. AVM ziyaretçileri de çok sayıda yabancı oyunları izleme fırsatı bulacaklar” diyor.
 
 
Her yıl dünyanın dört bir yanından geniş katılımla gerçekleşen Uluslararası İstanbul Kukla Festivali, bu yıl 19. kez perdelerini açarak sanatseverlerle 12-30 Ekim tarihlerinde buluşuyor. Festivale katılan ekipler, pek çok kukla oyunu, film gösterimi ve workshop çalışması yapacak. 19. Uluslararası İstanbul Kukla Festivali’ne Almanya, Fransa, Hollanda, Hong Kong, İspanya, İtalya, Kore, Romanya, Rusya, Şili, Tayvan ve Türkiye seçkin kukla gösterileriyle yer alacak. Katılan ekipler oyunlarıyla sanatseverlerle buluşacak. Bu yıl festivalde oyunların haricinde film gösterimleri ve workshoplar da yapılacak.  Böylece gençlere ve çocuklara kukla sanatı öğretilmesi ve yeni kukla ustaları yetiştirilmesi hedefleniyor.Sanat Yönetmenliğini İstanbul Karagöz Kukla Vakfı Başkanı Cengiz Özek’in üstlendiği festivalin bütünleşik pazarlama çalışmalarını 1986’dan beri halkla ilişkiler ve stratejik pazarlama iletişimi alanının en deneyimli ve önde gelen şirketlerinden Beze Group yönetiyor.