DÜNYA TURİZMİNDE YENİ BİR MODEL

Turizmde dünyada yeni bir konsepte imza atan Avrupa'nın en büyük tur operatörü TUI, bu yeni modelini ilk kez Antalya Belek'teki Ela Quality Resort Hotel'de uygulamaya başladı

TURİZMİN SESİ


'Puravida' isimli yeni konseptini 2015 yılına kadar dünyada 15 otelde uygulamayı hedefleyen TUI'ye Ela Quality Resort Hotel yön verecek. Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Vadi Karatopraklı, misafirlerin tercihlerine göre şekillenecek yeni konsept ile Türkiye'nin özellikle kış turizmine katkı sağlamasını beklediklerini söyledi. TUI yeni otel konseptleri geliştirme sorumlusu Stefanie Schulze zur Wiesch de dünyada ilk kez Ela Quality Resort Hotel'de uygulamaya başladıkları farklı eğlence ve dinlence modelini içeren 'Puravida' konseptiyle yeni kitlelere yöneleceklerini vurguladı.

Antalya Belek'teki Ela Quality Resort Hotel, Avrupa'nın en büyük tur operatörü Alman TUI'nin partneri oldu. TUI, dünyada ilk kez uygulamaya başladığı yeni tatil konsepti 'Puravida'yı önce Ela Quality Resort Hotel'de, ardından da Yunanistan'ın Kos adasındaki Puravida Resort Blue Lagoon Village'da uygulamaya başladı. 2015 yılına kadar dünyada 15 Puravida oteli kurmayı planlayan TUI, Türkiye'ye özellikle kış turizminde önemli ivme kazandıracak. Ela Quality Resort Hotel Genel Koordinatörü Y. Vadi Karatopraklı, Almanya'da 5.3 milyon kişinin 'Puravida' konseptinin alabilecek kapasiteye sahip olduğunu hatırlatarak, “Türk turizmini 12 aya yaymaya çalışıyoruz. Bu konsept buna destek sağlayacak. Çünkü TUI kışın uçağını boş göndermeyeceği için yeni müşteriler de getirecek ve Türk turizmi kazanacak” diye konuştu.

'Puravida' konseptinin öncelikli yatırımcısı olduklarını kaydeden Karatopraklı, bu modelin Türkiye'de başka bölgede uygulanması konusunda Ela Quality Resort Hotel'in söz sahibi olacağını söyledi. TUI'nin kendilerini seçmeden iki yıl önce incelemeye aldığını hatırlatan Karatopraklı, otelin yarattığı dinamizm, yönetim, müşteri memnuniyeti, vizyonu, lokasyonu, hizmet kalitesi, personel niteliği, modernliği, mutfağı gibi faktörlerin tercih edilmelerinde etken olduğunu vurguladı. Tüm bu özelliklerinin TUI içir bir değer olduğunun altını çizen Karatopraklı, sözlerine şöyle devam etti:

4 element Ela Quality Resort Hotel'de
“Ateş, toprak, su hava. Esas 4 element burada var. Konseptin içeriğine baktığımızda bizim standartlarımızla örtüşüyor. TUI şu an Avrupa'da bu konsepti anlatıyor ve satışlarını artırıyor. Bu yalnızca Almanya'da değil, Belçika, Avusturya Hollanda gibi ülkelerde de ilgi görecek bir konsept. Bu konsept Ela Quality Resort Hotel'in yanı sıra Türk turizmine de katkı sağlayacak.”

Puravida konseptinin kendilerine de pozitif katkılar sağlayacağını ifade eden Karatopraklı, bu sayede turizm yatırımı hedeflerinin hızlanacağını, doluluk oranlarının artacağını, fiyat politikasının daha istikrarlı olmasını sağlanacağını, özellikle de kış turizminde ortalama yüzde 40 olan doluluk oranlarının orta vadede iki katına çıkacağını söyledi. Karatopraklı, “Bu konsept için özellikle kış turizminde farklı sağlık, SPA, gastronomi ve sporerikli planlarımız da olacak” dedi.

Puravida konseptinde hedef 15 otel
Yeni Puravida konsepti ile ilgili araştırma yaptıkların ve tatilcilerin tercihine göre bu sistemin şekillendiğini aktaran TUI yeni otel konseptleri geliştirme sorumlusu Stefanie Schulze zur Wiesch, özellikle Avrupalıların tatil konusunda çok tok olduğunu vurguladı. Wiesch, “Avrupalı görmesi gereken tüm yerleri gördü, çekmesi gereken tüm fotoğrafları çekti. Bundan böyle misafirler çok değişik taleplerde bulunuyor. Misafirin hayatını tatile taşımasını istiyoruz. Misafirin çok değişik spesifik duygularına hitap edeceğiz. Puravida konsepti ile yeni hedef kitlelere yöneleceğiz. Mutfağında yemek yerken farklı tat alan, çocuklar için sadece tatil değil, çok şey öğreneceği bir tatil sunan konsept yarattık. Burada misafir tatil şekline kendi karar verecek. 2015'te Puravida konseptini uygulayan dünyada 15 otel hedefliyoruz” dedi.

Puravida konsepti
TUI, yıllık 18 milyar dolarlık ciroya sahip, 180 ülkede faaliyet gösteren, 30 milyon kişiye hizmet veren Avrupa'nın en büyük tur operatörü. TUI'nin yeni Puravida konseptinde 'Pura' dinlenceyi temsil edecek. Bu modeli tercih eden misafirin tatil alanında müzik olmayacak, çocuk olmayacak, huzur garanti edilecek. SPA, hamak, havuz, 3 mutfak gibi detayların yer alacağı Pura modelinde otel misafiri huzur bulabilecek, hayal ettiği dinginliği yaşayabilecek.

'Vida' modeli ise aktiviteyi eğlenceyi temsil edecek. Burada ise step danstan aerobike, duvara tırmanma sporundan Türk mangalına, müzikli ve çocuklu ortamdan mutfakta istediği yemeği yapabileceği bir anlayışa kadar pek çok hizmet olacak. Ayrıca çocuklar için 'Tipi Village' denen gerçek çocuk köyü oluşturulacak. Çocuk isterse akşamları bungalow gibi bu yerlerde uyuyabilecek. İki farklı alana ayrılan otelde, misafir tatilinin istediği günü dinlenmeyle yani 'Pura', bir başka gününü de eğlenceyle yani 'Vida' modelini seçerek değerlendirebilecek.