DÜNYA İLAÇ DEVİNE IIP’DEN BRONZ ÖDÜL

Çalışanlarına yaptığı yatırım ile öne çıkan Boehringer Ingelheim Türkiye, insan kaynakları konusunda dünyanın prestijli ödüllerinden IIP bronz ödülünü aldı

TURİZMİN SESİ
İnsan kaynakları alanında uluslararası üst standart olarak kabul edilen ödülü ilk kez Türkiye'de faaliyet gösteren bir şirket aldı. Dünyanın önemli ilaç şirketlerinden Boehringer Ingelheim'ın Türkiye uluslararası ilk ve tek insan kaynakları standardı olan IIP (İnsana Yatırım Yapan Şirket)'i oldu. İnsan kaynaklarının en üst standardı olarak kabul gören IIP dünyada çalışanlar tarafından aranan en önemli standart. Çok önemli bir gelişim aracı olan IIP süreci sonucu şirket çalışanlar tarafından değerlendiriliyor. IIP sertifikasını aldığı 2004 yılından beri belirlenen hareket planı doğrultusunda eksikliklerini tamamlayan Boehringer Ingelheim Türkiye'de IIP bronz sertifikasını almayı başaran tek şirket.

Dünya İlaç sektöründe bronz sertifikayı almaya hak kazanan üçüncü şirket olan Boehringer Ingelheim bu anlamda dünya çapında da bir başarıya imza atmış oldu. Çalışanlarına yaptığı yatırımı ön planda tutan Boehringer Ingelheim, başarılı bir şekilde Türkiye'de büyümeye devam ediyor.

Boehringer Ingelheim Genel Müdürü Roland Stehlin ,“Boehringer Ingelheim Türkiye'de on beş yılını doldurdu. Tüm dünyada olduğu gibi şirketimiz Türkiye'de de insan kaynaklarına yatırımlarıyla öne çıkmaktadır. İlaç sektörünün sürekli gelişen ve büyüyen yapısı dikkate alındığında insan kaynaklarına yönelik yatırımların önemi çok daha açık biçimde ortaya çıkmaktadır. Buradan hareketle sürekli eğitim programlarımızla insan kaynağımızın gelişimini sağlıyoruz. Aldığımız bu ödül de bunun göstergesi oldu. Boehringer İngelheim olarak Türkiye ile bu büyük gururu paylaştığımız için mutluyuz” dedi.

Boehringer Ingelheim Hakkında
Boehringer Ingelheim, dünyanın başlıca 20 ilaç şirketinden biridir. Genel merkezi Ingelheim-Almanya'da olan şirket, 47 ülkede 135 iştiraki ve yaklaşık 41.300 çalışanı ile faaliyet göstermektedir. Aile şirketi olarak kurulduğu 1885 yılından bu yana kendini insan ve hayvan ilaçları için yüksek tedavi değeri olan yepyeni ürünlerin araştırma, geliştirme, üretim ve pazarlamasına adamıştır. 2007 yılında, Boehringer Ingelheim, net satışı olan 11,6 milyar €'nun beşte birini en büyük iş segmenti olan reçeteli ürünler alanında araştırma ve geliştirme faaliyetlerine harcamıştır.
www.boehringer-ingelheim.com.tr