DÖRT ÜLKE DÖRT KÜLTÜR VE DÖRT TUTULMA

“Tutulma Avcıları- Eclipse Hunters” fotoğraf sergisi, 02-16 Nisan tarihleri arasında Best Buy İzmir Mağazası'nda sergileniyor.

TURİZMİN SESİ


Gökyüzü fotoğrafçısı Kubilay Akdemir'in Türkiye, Sri Lanka, Çin ve Güney Afrika'da insanların tutulmalara nasıl tepki verdiğine tanıklık ettiği “Tutulma Avcıları- Eclipse Hunters” fotoğraf sergisi, 02-16 Nisan tarihleri arasında Best Buy İzmir Mağazası'nda sergileniyor.

Best Buy'ın katkılarıyla, Canon sponsorluğunda düzenlenen 'Tutulma Avcıları-Eclipse Hunters' fotoğraf sergisi, tutulma tarihini araştırırken tutulma efsanelerini, tutulmanın din üzerindeki etkilerini, günlük yaşam ve inanışların belgelerini gözler önüne getiriyor. Kendini tutulmaya adamış ve nerede olsa gidip bu heyecanı yaşayan, görüntüleyen ve bilimsel çalışmalar yapan kişilere 'Tutulma Avcıları' adı veriliyor. Kubilay Akdemir'in 'Tutulma Avcıları' projesi, 1998 yılında gökyüzü fotoğrafçılığı ve belgesel fotoğraf çalışmalarıyla başladı.

Best Buy İzmir Mağazası'nda sergilenecek fotoğraflarını 1998 yılında Ege Üniversitesi Astronomi Bölümü'nün yaz okuluna katıldığında başladığını söyleyen Kubilay Akdemir, “O zamandan beri gökyüzü fotoğrafçılığıyla uğraşıyorum. Her projede, dünyanın dört bir yanında güneş tutulmalarında buluşan tutulma avcılarının heyecanını, tutulmaların görüldüğü coğrafyalardaki kültür yapısını ve tutulmaların bu kültürleri nasıl etkilediğine tanıklık ettik ve belgeledik. Bu vesileyle dünyadaki bütün tutulma türlerinin hepsini belgelemiş olduk.” şeklinde konuştu.

En son Sri Lanka'da 15 Ocak 2010 tarihinde “Halkalı Güneş Tutulması”na gitiğini anlatan Akdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “İkinci binyılın en uzun süreli güneş tutulmasına şahitlik ettik. Sri Lanka'daki tek çekim ekibi bizdik. İç savaş biteli henüz birkaç ay olduğundan kimse o ülkeyi tercih etmemişti. Tutulma ise Tamil Kaplanları ve askerler arasında en sık çatışmalara sahne olan yerden geçiyordu. Bu nedenle adrenalin ve mücadele dolu bir serüven oldu. Canon ve Best Buy'ın organizasyonu ile “Dört ülke, dört kültür ve dört tutulmayı” İzmir'den başlayarak sergiliyoruz” dedi.

Kubilay Akdemir
1976 yılında Gaziantep'te Doğdu. İlk ve orta öğrenimini doğduğu şehirde tamamladı. Gaziantep'te yerel yayın yapan GRT ve Yaprak TV kanallarında program yapımcılığı yaptı. 1997-2005 yılları arasında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Fotoğrafçılık Bölümü'nde eğitim gördü. 1996'dan beri gökyüzü fotoğrafçılığıyla uğraşmaktadır. 1996-2002 yılları arasında Ege Mimarlık Dergisi'nde çalışmalar yaptı. Ege Üniversitesi Astronomi Bölümü'nün düzenlediği yaz okullarında gökyüzü fotoğrafçılığıyla ilgili dersler verdi. 11 Ağustos 1999 tarihinde gerçekleşen "Tam Güneş Tutulması Fotoğrafları " TÜBİTAK Bilim ve Teknik Dergisi tarafından yayımlandı. 2000 yılından bu güne Mısır, Güney Afrika, Birleşik Arap Emirlikleri, Çin, Sri Lanka, Suriye ve Türkiye'de belgesel fotoğraf ve film alanında çalışmaları bulunmaktadır. 2001 yılından beri ATLAS Dergisi serbest fotoğrafçısı olarak görev almakta,1996 yılından beri İzmir'de bulunan Gölge Reklam Ajansında sanat yönetmenliği ve tanıtım/reklam filmleri konusunda çalışmaktadır. Ege Üniversitesi Gözlemevi'nde gökyüzü fotoğrafçılığı konusunda dersler de vermiştir.


Best Buy Hakkında
Teknoloji alışverişinde dünyanın 1 numarası Best Buy, Amerika Birleşik Devletleri, Kanada, Çin, Meksika ve Avrupa'daki operasyonlarından sonra artık Türkiye'de. 1966 yılında kurulan Best Buy Co., Inc. yenilikçilikten ilham alarak müthiş bir büyüme sağladı. Best Buy, 45 milyar dolar cirosu, 13 ülkedeki faaliyeti, sahip olduğu 9 markası, yaklaşık 4.000 mağazası ve 155.000 çalışanı ile milyonlarca müşterimizin beklentisi ve ihtiyacı doğrultusunda teknoloji alanında çözümler sunuyor. 43 yıllık tecrübesi, zorluklardan ve değişimden öğrenerek ilerleme felsefesi, dinlemeye, ihtiyaçları tanımlamaya ve karşılamaya yönelik müşteri odaklılık stratejisi, değerlerin yaşatıldığı ve farklı yeteneklerden güç alma yaklaşımı üzerine kurulu şirket kültürüyle tüketicilerin daha önce karşılanmamış ihtiyaçlarını karşılamayı ve mükemmel bir alışveriş deneyimi yaşatmayı hedeflemektedir. Best Buy, tüketici elektroniği ürünleri ve hizmetleri sektöründe bir dünya devidir. Daha fazla bilgi için bestbuy.com.tr web sitesini ziyaret edebilirsiniz.