DOĞANLAR TURİZME YATIRIM YAPACAK

Doğaş, Kelebek markaları ile mobilya devi olan Doğanlar, enerji sektörü ile büyürken Biga'nın Kurfa Köftesini de dünya markası yapacak

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Doğaş ve Kelebek Mobilya gibi Türkiye’nin önder şirketlerini ve markalarını sahibi Doğanlar Yatırım Holding,  başta enerji olmak üzere 5 sektörde büyüme kararında olduğunu açıkladı.Doğanlar Yatırım Holding (DYH) Yönetim Kurulu Başkanı Davut Doğan, Holding’in kurumsallaşma yönünde önemli adımlar attığını, mobilyanın yanısıra enerji, gıda, inşaat ve turizm alanlarında da yatırıma başladıklarını bildirdi. Holding büüyüme kararları doğrultusunda, üst düzey bürokrat olarak çeşitli kurumlarda yöneticilik yapan, son olarak THY’de Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunan Kazım Çalışkan’ın, DYH’nin CEO’su olarak atandığını da duyurdu.Hedeflerini enerji sektörüne çevirdiklerini açıklayan Davut Doğan, Holding’in mobilyanın yanısıra enerji, gıda ve inşaat alanlarında yatırım atağına kalktığını da söyledi.
 
65 ülkede 92 satış noktası
Haftada 2 mağaza açarak mobilya sektöründe yurtiçi ve yurtdışında büyümeyi sürdüreceklerini söyleyen Davut Doğan, “65 ülkede 92 satış noktamız var. Bunlardan 55’i Doğtaş Exculusive’dir” dedi. Doğan, Avrupa’daki ekonomik krize işaret ederek, “Oradaki şirketlerle görüşüyoruz. Gündemimizde satın alma var” diye konuştu. Ortaklık kültürüne sahip bir aile olduklarını kaydeden Davut Doğan, yeni yatırım girişimlerini yeni ortaklıklarla gerçekleştireceklerini belirtti.
 
Doğanlar Holding bugün;ülke ekonomisine katkı sağlamanın yanında; sosyal sorumluluk projeleriyle eğitim, sağlık, kültür, sanat ve çevreye büyük önem verdikleriyor, doğrudan 1.200 çalışanı, yurtiçi yurtdışı satış noktaları, tedarikçileri ve ortaklıkların da dahil olduğu paydaşlarıyla birlikte 10 bin kişilik büyük bir aile yaratmış durumda.Ana faaliyet alanı Doğtaş ile mobilya sektörü olan grup 65 ülkeye ihracat gerçekleştiriyor ve bunları  yurtiçi ve yurtdışında 200’ün üzerinde mağazası ile sağlıyor.  Mobilya ihracatında sektörde ilk 2 marka arasında bulunan Doğanlar 2012 yılında Türkiye’nin en eski mobilya markası olan Kelebek Mobilya’yı da bünyesine kattı.
 
Çalışkan : Hedefte enerji, gıda ve inşaat var
Doğanların’nin yeni ana yatırım alanlarını; enerji, gıda ve inşaat olarak açıklayan Kazım Çalışkan" Holding şirketlerinden D-Enerji, özellikle elektrik üretimi alanında faaliyet gösterecek. Bu faaliyet; hem proje geliştirmek hem de geliştirilen projelere  yatırım yapmaktan oluşacak. Şimdiye kadar toplam 14 proje geliştirildi, lisans sahiplerince geliştirilmiş ancak yatırımı gerçekleştirilemeyen projelere yönelik olarak da çalışmalara başlandı."dedi. 
 
D-Enerji olarak  Çanakkale ve Denizli’de toplam 245 mw  kurulu güce sahip rüzgar enerjisi santrali yatırımına Amerikalı ortağımızla başlamak üzere olan grubun inşaatını da kendisinin yaptığı Erzurum İspir de 16 mw kurulu güce sahip hidro elektrik santrali Haziran ayında üretime başlıyor.16 mw gücündeki ikinci hidro elektrik santrali yatırımı da Ağrı’da yabancı bir grupla ortak olarak başlandı.
 
Biga köftesi Kufta markası ile tanıtılacak
Grup Şirketlerinden Doğ-Yap’ın, Holdinge bağlı şirketlerin tüm inşaat ihtiyaçlarını karşılamakla beraber İstanbul merkezli prestijli konut, plaza ve iş merkezleri gibi alanlara da yatırım yapacağını, perakende konusunda deneyimli olunan gıda ve tarım alanlarında da yeni yatırımlar yapma aşamasına geldikleri de duyuruldu.
 
Kazım Çalışkan, “Öncelikle Biga köftesini ‘Kufta’ markası altında ulusal bazda yaygınlaştıracağız. Kufta’da 5 yıl içerisinde 100 dükkana ulaşma hedefimiz var. Bunun yanında yine Biga yöresinin önemli bir değeri olan süt ürünleri imalatı ve satışına da yatırım yapmayı planlıyoruz” dedi.
 Holding şirketlerinin her birini Doğtaş gibi birer dünya markası haline getirmeyi hedeflediklerini belirten Doğanlar  Ceo’su  Çalışkan, “grubumuz, 2023 yılında toplam büyüklük olarak Türkiye'nin ilk 50 şirketi arasına girmeyi hedeflemektedir” öyleminde bulundu.