DİLEK SABANCI EĞİTİM ÖDÜLLERİ

Sabancı Vakfı tarafından 2001 yılından bu yana verilen “Dilek Sabancı Eğitim Ödülleri” Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi'nde düzenlenen törenle sahiplerine verildi

TURİZMİN SESİ


Sabancı Vakfı, öğrencileri başarıya teşvik etmek amacıyla hayata geçirdiği Eğitim Ödülleri kapsamında Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi'nden ilk üç derece ile mezun olan başarılı öğrencileri toplamda 50 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası ile ödüllendirdi. Ödül töreni Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Halil Asılsoy, Türkan Sabancı, Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı ve Sabancı Vakfı Başkan Yardımcısı Hüsnü Paçacıoğlu'nun katılımı ile düzenlendi. Törene, öğrenciler ve ailelerinin yanı sıra çok sayıda davetli de katıldı.

Törende konuşma yapan Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Üyesi Dilek Sabancı, “Merhum babam Sakıp Sabancı yaşamı boyunca eğitime daima büyük önem verdi. Ailece biz de babamın fikir ve görüşlerini yaşatmayı en önemli görevimiz olarak kabul ediyor ve bu doğrultuda çalışıyoruz. Adımızı verdiğimiz her eğitim kurumunda olduğu gibi, Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi'nin değerli öğrencileri de elde ettikleri başarılarla bizleri gururlandırıyor” dedi. Dilek Sabancı sözlerini şöyle tamamladı: “Bugün mezun olan gençler, hayatlarının önemli bir dönemine giriyorlar. Bu dönemde, kendilerine eğitimleri süresince aldıkları değerli bilgilerin hayat yollarına ışık tutacağına inanıyorum. Gençlerin mezuniyet sevincine ortak olurken onları yetiştiren değerli öğretmenlerine ve ailelerine teşekkür ediyorum.”

2011 – 2012 eğitim-öğretim yılında Dilek Sabancı Ticaret Meslek Lisesi'nden 374 öğrenci mezun olurken, okulu en yüksek not ortalamasıyla bitiren Kader Özdemir birincilik ödülü olarak 25, Sevgi Aktürk ikincilik ödülü olarak 15, İzem Selinay Demirci üçüncülük ödülü olarak 10 Cumhuriyet Altını karşılığı Türk Lirası çeklerini Dilek Sabancı'nın elinden aldı. Törende ayrıca Tübitak Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri kapsamında düzenlenen yarışmada Türkiye 2.'si olan Caner Sağır ve İlknur Namlı'ya da plaket verildi.