DEV ORGANİZASYON BAŞARIYLA TAMAMLANDI

İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, “Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı”nın ana toplantılarına ev sahipliği yaparak bu dev organizasyonu da başarı ile tamamladı

TURİZMİN SESİ


İlk olarak 1996 yılında önemli bir Birleşmiş Milletler organizasyonu olan “Habitat II Zirvesi” ile kongre turizmi yolculuğuna başlayan İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, kuruluşunun 15. yılında ise Türkiye ve İstanbul için önem taşıyan “Birleşmiş Milletler 4. En Az Gelişmiş Ülkeler Konferansı”nın ana toplantılarına ev sahipliği yaparak bu dev organizasyonu da başarı ile tamamladı. İstanbul Lütfi Kırdar 17. yılında da; Birleşmiş Milletler tarafından 2000 yılında kurulan ve bugüne kadar 9 oturumu da New York’ta gerçekleştirilen “Birleşmiş Milletler Ormancılık Forumu Onuncu Oturumu”nu (UNFF 10) 08-19 Nisan 2013 tarihleri arasında başarı ile tamamlayarak kongre turizmindeki liderliğini, profesyonelliği ve tecrübesi ile bir kez daha perçinledi.
 
T.C. Orman ve Su İşleri Bakanı Sayın Prof. Dr. Veysel EROĞLU'nun ev sahipliğinde İstanbul’da gerçekleştirilen UNFF 10 Toplantısı’nın açılışı T.C. Başbakanı Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN tarafından gerçekleştirildi. 197 ülkeden 50’nin üzerinde Orman Bakanı’nın katıldığı toplantılarda ormancılığın günümüzdeki ve gelecekteki durumu değerlendirildi.
 
15 gün süren toplantıların teknik altyapısı İstanbul Lütfi Kırdar’ın çözüm ortağı olan Spectrum tarafından sağlandı. Bugüne kadar ülkemizde yapılan bu tür toplantılarda bir ilk olarak, UNFF 10 kapsamında fiberoptik ağ üzerinde çalışan bir ses ve görüntü network'ü kuruldu. Bu network sayesinde tüm toplantılar birbirinden bağımsız olarak ve 8 farklı dilde bina içinde her noktaya iletildi ve webcast üzerinden de tüm dünyaya aktarıldı. Ayrıca toplantı mekanlarını kapsayan bir IPTV sistemi de kuruldu. Bunların yanı sıra, toplamda 550 adet bilgisayar kontrollü delege mikrofon sistemi ve 40 adet dijital simultane tercüme sistemi kullanıldı. 
 
Toplantının yiyecek içecek hizmeti ise, Türk Mutfağının önemli isimlerinden Boğaziçi Borsa Restaurantları tarafından verildi. Boğaziçi Borsa Restaurantları ülkemizin en özel lezzetlerini 197 ülkenin temsilcisine tattırmanın haklı gururunu yaşadı. Bunun yanı sıra İstanbul Lütfi Kırdar, çözüm ortakları ve profesyonel yönetici kadrosu ile operasyon, güvenlik ve temizlik hizmetlerini de gerçekleştirdi. Kongre turizmi sektöründe gerkçekleştirilen bu tür büyük toplantıların başarıyla tamamlanmış olması  Turkiye’nin tanıtımı için büyük önem taşımaktadır. İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı, kongre sektöründe ülkemizin gelişmesi için hizmetlerine ve yatırımlarına devam edecektir.