DEV CEZVEDEN BOSNA KAHVESİ, ÜMRANİYE'DE

Bosna Hersek İslamic Relief Derneği işbirliği ile Guinness rekortmeni dünyanın en büyük cezvesinden vatandaşlara Ümraniye'de Bosna kahvesi ikram edildi

TURİZMİN SESİ


Özgür Güvenç
İstanbul(Anayurt)- Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, İslamic Relief dernek yöneticileri, Başkan Yardımcıları, muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, birim müdürleri ve çok sayıda vatandaşın katıldığı açılışta. dünyanın en büyük cezvesinde yapılan Bosna kahvesi 7 bine yakın Ümraniyeliye ikram edildi.

CAN:  KAHVENİN KIRK YIL HATIRI VARDIR
 Başkan Hasan Can, Bosna Hersek Fojnica ile Ümraniye’nin kardeş şehir olduklarını belirten Başkan Hasan Can, Fatih Sultan Mehmet’in Bosna Hersek’i fethinden sonra Fojnica’da yaşayan gayri Müslimlerin can ve mal güvenliği için ferman ettiği bir Ahitname'de yer aldığı manastırın tam karşısına, adeta manastırla kol kola girmiş bir kültür merkezi inşa ettiklerini söyledi.Başkan Hasan Can " Kültür merkezi, müslüman ve gayri müslimler arasında bir barış köprüsü kurdu.  Bugün burada dünyanın en büyük cezvesinden 7 binin üzerinde Ümraniyeliye Bosna kahvesi dağıtımı yapıldı" dedi. Can, dev cezveden ilk kahveyi içti ve bir fincan kahvenin kırk yıl hatırı olduğunu söyleyerek herkese afiyet olsun dedi.