DEĞİŞİYORUM FARKINDAMISIN?

2010 Okullarda” projesi kapsamında Türkiye'de ilk kez düzenlenen “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali” Sanat Limanı Antrepo 5'te başladığı günden beri yoğun ilgi görüyor

TURİZMİN SESİ-HANDE KURT


İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Eğitim Yönetmenliği tarafından “2010 Okullarda” projesi kapsamında Türkiye'de ilk kez düzenlenen “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”  Sanat Limanı Antrepo 5'te başladığı günden beri yoğun ilgi görüyor. 25 Kasım-25 Aralık tarihleri arasında “ Değişiyorum Farkında mısın? “ konsepti ile “DEĞİŞİM” temasını işleyen Bienale çocuklar ve gençler; resim, heykel, seramik, fotoğraf, düzenleme, video, müzik ve sahne performansları ile katılıyor. Çocuklara ve gençlere yönelik güncel sanat etkinliklerini kapsayan İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali etkinlikleri, Sanat Limanı ( Antrepo 5 ), Haydarpaşa Garı, Tuzla İdris Güllüce Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Bir ay sürecek bienale İstanbul'un 39 ilçesinde bulunan 2.500 okuldan 5000 öğrenci katılıyor. Bienale ayrıca, Anadolu'daki öğrenciler de TEGV(Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı) aracılığıyla katılıyor.

Dünyada birkaç ülkede yapılan, Türkiye'nin ise bu alandaki ilk Bienali olma özelliğini taşıyan “İstanbul Çocuk ve Gençlik Sanat Bienali”nin küratörlüğünü alanında uzman sanatçı ve eğitmenler, Gazi Selçuk, Leyla Sakpınar, Maria Sezer, Sonya Tanrısever, Esra Çelikkanat ve Özcan Yurdalan yapıyor. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı Genel Sekreteri Yılmaz Kurt “Kültür ve sanat çalışmaları günümüzde tüm dünyada çok önemli bir endüstri haline geldi. Öyle ki petrokimya endüstrisinden bile daha önemli olduğunu söyleyebiliriz. Bu yüzden kültür sanat çalışmalarının temellerinin daha çocuk yaşlarda atılmasının ne kadar önemli olduğunu belirtmek isterim.

Etrafımıza baktığımızda yapılan tüm çalışmaların yetişkinlere hitap ettiğini, okullardaki faaliyetlerin de yetersiz kaldığını görüyoruz. İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı olarak bu yola çıktığımızda en büyük hedeflerimizden biri de çocuklarımızı sanatla buluşturmaktı. Bu konuda da sanata gönül veren öğretmenlerimizle birlikte pek çok proje gerçekleştirdik.Bu yolda önemli ve dev bir adım attık, bundan sonra da bu adımlarımızı daha da sıklaştırarak çocuklarımızın sanatla iç içe birer birey olarak yetişmesini sağlamak istiyoruz” demişti .Bienali ziyaret eden öğrencilerin ilgisi, gülümseyen yüzlerine bakınca geleceğin sanatseverlerini görebilirsiniz.
Rezervasyon sorularınız için: Rezervasyon@cocukgenclikbienal.org
www.cocukgenclikbienal.org