TURİZMİN SESİ-BORA ÖZGEN-ARTİN ŞİRİNPINAR
İSTANBUL-Birçok kültürel yapı ve doğal güzelliğe ev sahipliği yapan Karaelmas diyarı, Zonguldak'ın ilk 5 yıldızlı oteli olma özelliğini taşıyan Dedeman Zonguldak, kentin ve Batı Karadeniz'in değerine değer katacak.
Doğanın Güzelliklerini ,Ulaşım kolaylığı, doğal ve tarihi güzellikleriyle Zonguldak, kongre turizmi, doğa ve kültür turizmi için çekim merkezi olma potansiyeli taşıyor.
Zonguldak ekonomik, turistik ve kültürlerel değeriyle öne çıkıyor. Gökgöl Mağarası ve Harmankaya Şelaleleri gibi çok önemli doğal güzellikleri bünyesinde barındıran kent, coğrafyasının yüzde 60'ı ormanla kaplı. Akçakoca, Ereğli, Filyos (Tieion), Safranbolu, Amasra gibi tarihi ve turistik yerleşim birimlerinin ortasında yer alan Zonguldak Dedeman basın gezisi düzenledi.
Zonguldak Dedeman, Cumayanı Mağarası'na 3 km, Cehennemağzı Mağarası'na ise 50 km uzaklıktadır.
Şehir merkezine sadece 1 km uzaklıkta bulunan Zonguldak Dedeman tasarımı ve teknolojik yatırımıyla modern bir tesis.
Zonguldak Dedeman'da 1 kral dairesi, 6 deluxe suite,7 junior suite, 13 executive suite, 7 executive oda, 39 deluxe oda, tek yatak odalı yedi apart suite, çift yatak odalı dört apart suite ve 120 superior oda olmak üzere 204 oda bulunuyor.
En küçük oda alanı 37, en büyüğü ise 234 metrekare. Uzun konaklamaları hedeflemiş misafirler için de 11 adet apart oda bulunuyor.
Banyo ve ışıklandırma sistemiyle engelli misafirlerin ihtiyaçlarına göre dizayn edilen iki engelli oda mevcut.
GÖRME ENGELLİ MİSAFİRLERDE DÜŞÜNÜLDÜ
Otelde sununulan tüm servisler, görme engelli misafirlerin tüm ihtiyaçlarını karşılar nitelikte
Tüm odalarda telefon, mini bar, elektronik kapı kilit sistemi, oda servisi, kablosuz internet erişimi, interaktif televizyon, Pay TV, merkezi ısıtma-soğutma, saç kurutma makinesi, ışıklı makyaj aynası, duman-yangın dedektörü, merkezi müzik yayını, suit ve apart odalarda jakuzi, kral dairesinde ise Türk hamamı ve buhar banyosu bulunuyor.
Kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, dinlenme odası, masaj, solaryum, fitness center ve Life Style Spa Center üniteleriyle misafirlerin her tür beklentisine cevap verecek donanıma sahip.
Toplantılarda ihtiyaca göre bölünerek kullanıma sunulabilen 660 metrekarelik Karaelmas Balo Salonu, 242 metrekarelik Gelik Toplantı Salonu'na ek olarak 62 metrekarelik Dilaver Toplantı Salonu ile pek çok toplantıya ev sahipliği yapacak.
BİRBİRİNDEN GÜZEL LEZZETLER
Ağırlıklı olarak buğday ve mısır unundan yapılan yemek ve türevlerini kapsayan yöre lezzetleri söz konusu. Bunun dışında Zonguldak ormanlarında belki dünyanın en lezzetli kestanesi olan kuzu kestanesi yetişmekte olup, mevsiminde toplanan kestane suda haşlanarak tuzlama, bütün olarak fırında kavrularak kavşak, çizilerek ateşte pişirilmesiyle kebap (kömme) biçiminde değerlendirildiği gibi kurutularak da saklanıyor.
Ülkemizde sadece Karadeniz Ereğli'de yetişen Osmanlı Çileği, orman altı bitki örtüsü içinde yer alan dağ çiçeği, kızılcık (kiren), kuşburnu, böğürtlen, fesleğen, nane, defne, karayemiş, ahlat yöre mutfağında değişik kullanma biçimlerinde değerlendiriliyor.
Zülfikar Demirci'nin hazırladığı Türk ve dünya mutfaklarından pek çok lezzetin bir arada sunulduğu 154 kişi kapasiteli Turkuaz Restaurant ve 192 kişi kapasiteli Panorama Restaurant'ın yanı sıra Lobby Restaurant&Bar ve Executive Lounge'da keyifli vakit geçirmek isteyen misafirlere zengin yemek ve içki mönüsüyle hizmet veriyor. Ana restorantta açık büfe sabah kahvaltı ve öğle yemeği sunuluyor. Panorama Restaurant'ımızda Akdeniz Mutfağı, balık ürünleri ve uluslararası mutfaklardan çok geniş bir yelpazeyi mönüde bulunuyor .
NEDEN ZONGULDAK?
Batı Karadeniz'in en büyük kenti
Antik çağlarda Sandrake olarak bilinen Zonguldak bir inanışa göre bataklık veya sazlık anlamına gelen zondalık kelimesinin halk arasında dönüşmesiyle, bir diğer inanışa göre ise Belçikalı ve Fransızların kömür ocaklarını işletmesi sırasında bölgede Göl Dağ olarak bilinen bölgenin yabancı kömür işletmecileri tarafından Zone Kuel Dock şeklinde telaffuzu zamanla dönüşmesiyle Zonguldak adını almış. Batı Karadeniz Bölgesi'nin en önemli kenti olarak Karadeniz'e kıyıları olan ülkelere açılan bir kapı niteliğinde olan Zonguldak denildiğinde; uzun yıllardan beri taşkömürü, demir çelik sanayi ve limanlar akla geldi. 80'li yıllara kadar göç alan ve nüfusu artan Zonguldak'ın ekonomisi 90'lı yıllardan sonra kömürün yerini alternatif enerji kaynaklarının almasıyla olumsuz etkiledi. Taşkömürüne bağımlı ekonomik yapıdan kurtulmaya başlayan Zonguldak; sahili, ormanları ve mağaralarıyla önemli turizm potansiyeline de sahip. İstanbul ve Ankara gibi Türkiye'nin en önemli iki metropolüne 3 saat mesafede yer alan kent, aynı zamanda Akçakoca, Ereğli, Filyos (Tieion), Safranbolu veya Amasra gibi tarihi ve turistik yerleşim birimlerinin ortasındaki konumuyla da öne çıkıyor. Ulaşım kolaylığı, doğal ve tarihi güzellikleri ile Zonguldak kongre turizmi, doğa ve kültür turizmi için çekim merkezi olma potansiyeli taşıyor. Gökgöl Mağarası ve Harmankaya Şelaleleri gibi çok önemli doğal güzellikleri de bünyesinde barındıran kent coğrafyasının %60'ı ormanla kaplı. Zonguldak ve çevresi orman zenginliği açısından Türkiye'de 3. sırada yer alıyor. Ayrıca bugün özellikle gelişmiş ülkelerde eski maden ocaklarının turizmin hizmetine açıldığını görüyoruz. Zonguldak'ta da bununla ilgili girişimler söz konusu. Yakın gelecekte artık kullanılmayan eski kömür ocaklarından bazılarının turizme açılması bekleniyor.
TARİHİ GEÇMİŞİ
Arkeolojik kanıtlara göre M.Ö. 2500'lere uzanan bir geçmişi bulunan bölge Hattiler ve Hititler gibi medeniyetlere ev sahipliği yapmış. Zaman içerisinde birçok topluluğa kucak açan bölge M.Ö. 7. yy'da başlayan Batı Anadolu'dan Karadeniz'e Yunan kolonizasyonu sürecinde kurulan ticaret amaçlı limanlarla önemi iyice artmış. Bölge M.Ö. 334'e kadar Perslerin, Büyük İskender'in Anadolu seferinin ardından Batı Karadeniz bölgesinde kurulan Pontus devletinin, Roma İmparatorluğu'nun, Roma'nın ikiye bölünmesinin ardından Doğu Roma'nın toprağı olarak farklı medeniyetlere ev sahipliği yapmış durumda. Hıristiyanlığın ilk yayıldığı yerlerden biri de olan Zonguldak-Ereğli bölgesinde İsa'nın havarilerinden Adreas'ın ayinler düzenlediği Kutsal İbadet Mağaraları bugün hala ziyaret edilebiliyor. Anadolu Selçuklu'nun 1084 yılında ele geçirdiği bölge daha sonra Cenevizliler'e ve Candaroğulları'na ev sahipliği yapmış. 1460 yılında Fatih Sultan Mehmet'in Amasra'yı almasıyla Osmanlı İmparatorluğu sınırlarına katılan Zonguldak'ın kömür kaynakları II. Mahmut döneminde, 1829 yılında bulunmuş ve 1848'de ise ilk kömür ocakları açılmış ve bu ocakları Belçikalı ve Fransız şirketler işletmiş. I. Dünya Savaşı'nda Sarıkamış'a gidecek malzemelerin gizlenmesinde kullanılan Zonguldak Limanı Kurtuluş Savaşı'nda ise SSCB ile ilişkilerde önemli bir rol oynamış. I. Dünya Savaşı'ndan sonra 1919 yılında Fransız şirketlerinin haklarını korumak bahanesiyle Fransız askerleri önce Zonguldak'ı, ardından da Karadeniz Ereğli'yi işgal etmiş olsa da Zonguldak ve çevresindeki Müdafaa-i Hukuk Cemiyetlerine bağlı güçlerin karşı koymasıyla 21 Haziran 1920'de bölgeyi terk etmişler.
DEDEMAN ZONGULDAK
Geleneksel Dedeman Misafirperverliği ile hizmet veren 1 kral dairesi, 6 deluxe suit, 7 junior suit, 13 executive suit, 7 executive oda, 39 deluxe oda, tek yatak odalı 7 apart suit, çift yatak odalı 4 apart suit ve 120 superior oda olmak üzere toplam 204 odası bulunan Dedeman Zonguldak ayrıca kapalı yüzme havuzu, çocuk havuzu, Türk hamamı, sauna, buhar banyosu, dinlenme odası, masaj, solaryum, fitness center ve Life Style Spa Center ünitelerine sahip. İhtiyaca göre bölünerek kullanıma sunulabilen 660 m2'lik Karaelmas Balo Solunu ve 242 m2'lik Gelik Toplantı Salonu'nun yanı sıra 62 m2'lik Dilaver Toplantı Salonu ile Dedeman Zonguldak, farklı büyüklükteki toplantı ve davetlere ev sahipliği yapıyor. Dedeman Zonguldak, uyandırma servisi, erken check-in ve hızlı check-out, 24 saat oda servisi, kuru temizleme, kuaför, masaj, ücretsiz kablosuz internet, oto kiralama, business center ve isteğe bağlı temin edilen doktor ile bebek bakıcısı hizmetleriyle Dedeman kalitesini açıldığı günden itibaren misafirlerine sunuyor. Türk ve Dünya mutfaklarından eşsiz lezzetlerin sunulduğu 154 kişi kapasiteli Turkuaz Restaurant ve 192 kişi kapasiteli Panorama Restaurant'ın yanı sıra keyifli vakit geçirmek için Lobby Restaurant & Bar ve Executive Lounge, Dedeman Zonguldak konuklarının kullanımına sunulan mekanlar arasında yer alıyor. Avantajlı konumu ve muhteşem deniz manzarası ile şehrin ilk ve tek beş yıldızlı oteli olan Dedeman Zonguldak, şehrin turizminin gelişmesi adına olumlu katkılar sağlayacak.
RAKAMLARLA DEDEMAN ZONGULDAK
Dedeman Hotels & Resorts International, Dedeman Zonguldak ile Zonguldak'ın 50 bin olan ortalama ziyaretçi sayısını 2015 yılına kadar 90 bin kişiye çıkartmayı hedefliyor. Dedeman Zonguldak'ın açılışı ile 2013 yıldan itibaren yılda en az 10 adet toplantıkongre gerçekleştirilmesi hedefliyor. 110 kişilik deneyimli ekibiyle hizmet veren Dedeman Zonguldak açıldığı 2011 yılının Kasım ayında %21 doluluk oranıyla yola çıkarken, şu an %40'lik doluluk oranına ulaşmış durumda. Hedefine ulaşırken Zonguldak ve çevresine artı bir değer katan Dedeman Zonguldak, bölgenin turizm destinasyonu haline gelebilecek potansiyele sahip olduğuna inanıyor. Zonguldak'ın tanıtımına sağladığı katkılarla kısa vadede hafta sonları 2500 ziyaretçinin Zonguldak'ı ziyaret etmesini hedefleyen Dedeman Zonguldak, kent olarak gerekli yatırım ve hazırlıkların yapılması halinde bu sayının orta vadede en az 10 bin kişiye ulaşacağına inanıyor.
Dedeman Hotel CEO'su Tamer Yürükoğlu
Dedeman Zonguldak'ın genel müdürü İbrahim Çelik ve Turizmin sesi Foto Muhabiri Artin Şirinpınar
Dedeman Hotel CEO'su Tamer Yürükoğlu ve Turizmin sesi Foto Muhabiri Artin Şirinpınar
Dedeman Hotel CEO'su Tamer Yürükoğlu, Turizmin sesi Foto Muhabiri Artin Şirinpınar ve Turizm medyası