DEDEMAN’DA PIRLANTALI GÜNLER

“Pırlanta Seminerleri”nin ilki 6 Mayıs 2010 tarihinde Dedeman İstanbul'da gerçekleşti

TURİZMİN SESİ
Kadınların vazgeçilmezi pırlantalar hakkında önemli ipuçları ve bilgilere sahip olmak isteyenler için Dedeman İstanbul ve Ariş Pırlanta işbirliği çerçevesinde ünlü mücevher danışmanı Sema Duymaz tarafından verilen “Pırlanta Seminerleri”nin ilki 6 Mayıs 2010 tarihinde Dedeman İstanbul'da gerçekleşti. Katılımcılar, lezzetli bir öğle yemeğinin ardından programa pırlantanın işlenişini görmek için Kuyumcukent'e fabrika gezisiyle devam etti. Seminer sonrasında katılımcılara sertifika verildi.

Seminere katılanlar pırlantanın tarihi, satın alınırken dikkat edilmesi gereken püf noktalar ve sonrasında pırlantanın bakımı konularında eğitim alırken aynı zamanda 4C kuralı, dünyanın ünlü pırlantalı mücevherleri hakkında pek çok detayı öğrendiler.

Mücevher meraklıları, Dedeman Otel ve Ariş Pırlanta'nın iş birliğiyle gerçekleşen seminerde pırlanta hakkında bütün sorulara yanıt buldular. Seminere katılan misafirler Sema Duymaz'ın anlatımı ve interaktif katılımla pırıltılarla dolu bir gün geçirdiler.

Yunanlılar için tanrıların gözyaşları, Romalılara göre yıldızlardan kopan parçalar, Hintlilere göre ise hastalık, hırsızlık ve kötülükleri uzakta tutan bir şans tılsımı olarak bilinen pırlantanın serüveninin anlatılacağı seminerler 3 Haziran tarihinde 20 kişilik kontenjan ve kişi başı 100 TL katılım ücreti ile devam edecek.