DEDEMAN’DA DOSTLUK GECESİ

Türk otelciliğinin Ortadoğu'daki önemli temsilcisi Dedeman Hotels&Resorts International bölgeye verdiği önemi Dedeman İstanbul'da düzenlediği 'Suriye Gecesi' ile pekiştirdi

TURİZMİN SESİ


Türkiye'nin ilk uluslararası otel zinciri olan Dedeman Hotels & Resorts International'ın amiral gemisi  Dedeman İstanbul'da 10 Şubat 2011 tarihinde “Suriye Gecesi” düzenlendi.  Suriye'deki 3 oteli ve 2013 yılında hizmete girecek olan Dedeman Latakia oteliyle Türk otelciliğinin Ortadoğu'daki en önemli temsilcisi olan Dedeman Hotels & Resorts International bölgeye verdiği önemi bu geceyle pekiştirdi.Türkiye komşu ülke Suriye'nin kültürünü ve mutfağını bu anlamlı gece ile tanıma fırsatı buldu.

Birbirinden ilginç Suriye yemekleri, Arap şarkıları ve dansözün renklendirdiği gecede şerbetler içildi; yöresel yemekler yendi; Suriye kahvesi ile keyifli sohbetler yapıldı.

Suriye Arap Cumhuriyeti Turizm Bakanı Saadalla Agha Al Kala'nın himayelerinde gerçekleştirilen geceye, Suriye Arap Cumhuriyeti Turizm Bakanlığı Danışmanı Aiad Salama katıldı.

Dedeman Hotels&Resorts International CEO'su Tamer Yürükoğlu, "2009 yılında zincirimize katılan, Suriye'de faaliyet gösteren Dedeman Damascus, Dedeman Palmyra ve Dedeman Aleppo otellerimiz ile Ortadoğu'ya doğru büyük bir adım attık ve geleneksel misafirperverliğimiz ile takdir gördüğümüz Suriye'de, büyük bir ilgi ile karşılandık.

2013 yılında da Suriye'nin güzel sahil şehri Latakia'da 4. Otelimizi hizmete açacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

Bu akşam ilkini düzenlediğimiz ve bundan sonra gelenekselleştirmeyi düşündüğümüz bu gecemizde, komşumuz olan Suriye'nin kültürünü ve mutfağını tanıyarak, Suriye ve Türkiye'nin dostluğunda ileri bir adım daha atılmasına katkıda bulunacağımıza inanıyorum" dedi.

Gecede Dedeman Hotels&Resorts International Kurumsal Şefi Hüseyin Bölük ve Dedeman Palmyra'nın Suriyeli şefi Muhammed İsmail'in hazırladığı yöreye özgü lezzetler sunuldu, özel dans gösterisi ile misafirler keyifli saatler geçirdiler.

 Dedeman İstanbul Balo Salonu'nda kına, tarot falı ve nargile gibi geleneksel temalar Suriye müziği eşliğinde misafirlere sunuldu.


Gecede Suriye Konsolosu Al Hakam Dandy , konuklarla özel olarak ilgilendi  ve Turizminsesi Ekibine Suriye yemekleri hakkında görüşlerini sordu.