TURİZMİN SESİ
Dede, yeğen ve torun, TOÇEV yararına, '3 Nesil Elele- Nesiller arası sanatla iletişim' konulu karma sergide bir araya geldi.
Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı- TOÇEV yararına, 25 Mayıs tarihinde, Peoni Palas Nişantaşı'nda gerçekleşen sergi açılışına, iş ve sanat dünyasından temsilciler katıldı. Sanatseverler; 'dede, yeğen ve torunun' bir arada olduğu 3 nesil'in buluştuğu sergideki eserleri hayranlıkla izleyerek, bilgi aldılar.
'Dede, yeğen ve torunun' bir arada olduğu 3 nesilden karma sergisinde; ahşap, heykel, cam, seramik, fotoğraf ve resim sanatından oluşan bir sanat mozaiği sergileniyor. Sergide; Y.Mimar Yalçın Sağlıkova, Yıldırım Sağlıkova, Pemra Sağlıkova Pilevneli, Ayşe Seferoğlu, Yavuz Pilevneli, Murat Tomruk ve 5 yaşındaki Lalin Sağlıkova'nın eserleri yer alıyor.
Valikonağı Caddesi Şakayık Sokak'taki Peoni Palas'taki sergi; 25 Mayıs ile 10 Haziran 2010 tarihleri arasında gezilebilir. Serginin tüm geliri, 'Okumak her çocuğun hakkıdır' sloganıyla bütünleşen TOÇEV Vakfı'na bağışlanacaktır. Sanatseverler ile TOÇEV Vakfı'na katkı yapmak isteyenleri, 'Dede, yeğen, torun- 3 Nesil Elele- Nesiller arası sanatla iletişim' konulu sergiye bekliyoruz.
Peoni Palas Nişantaşı; Valikonağı Caddesi, Şakayık Sokak No:59
Telefon: Kadriye Acar, 0 212 230 46 89
Dede, yeğen, torun, TOÇEV için Elele sergisi 10 Haziran'a kadar gezilebilir
Sergi Tarihleri : 25 Mayıs ile 10 Haziran tarihleri arasında ziyaret edilebilir
Saat : 11.00 ile 18.00 arasında (Pazar günleri hariç)
Yer : Peoni Palas Nişantaşı (Peoni Palas Apartmanının giriş katındaki sergi salonu)
Adres : Valikonağı Caddesi, Şakayık Sokak No:59 (Nilüfer Hatun İlkokulu'nun karşısı, kat otoparkının çıkış kapısının iki yanındaki apartman)
Bilgi için : Kadriye Acar, 0 212 230 46 89
Sergiye katılan 'Dede, yeğen, torun' hakkında bilgi;
1.Nesil:
**Y. Mimar Yalçın Sağlıkova;7 Şubat 1941 yılında İstanbul'da doğdu. İstanbul Erkek Lisesi'ni takiben Devlet Güzel Sanatlar Akademisi (D.G.S.A)- Mimarlık Bölümü'nden 1966 yılında mezun oldu. Akademideki ilk yıllarında Nurullah Berk, Ercüment Kalmık, Şefik Bursalı gibi ressamların ve heykeltıraş Sadi Çalık'ın verdikleri derslerde bulundu. Ayrıca, D.G.S.A ve sonrası yıllarda aile dostu ve yakın arkadaşının annesi olan ahşap heykelleriyle ün kazanmış Günseli Arudan'da etkilenmiştir. 1968 yılından beri, kendi bürosunda serbest mimarlık mesleğini sürdüren Yalçın Sağlıkova, 1966 yılından bugüne kadar, 100'ü aşkın mimari proje yarışmasına katılıp, çok sayıda ödüller kazanmış ve ayrıca 3 kere, yarışma asli jüri üyeliğinde bulunmuştur. 1967 yılında, Emel Sağlıkova ile evlenmiştir. 2 erkek çocuk ve 2 torun sahibidir.
**Yıldırım Sağlıkova; 4 Ağustos 1933 yılında İstanbul'da doğdu. Beyoğlu 29. İlkokul, Galatasaray Lisesi, İTÜ Mimarlık Fakültesi'nden mezun oldu. 1959- 1962 yılları arasında, Almanya Stutgart kentinde, Dr. W. Ruff'un bürosunda proje mimarı olarak çalıştı. Birçok yarışmaya katıldı. Birincilikler kazandı. 1962 ile 1964 yılları arasında, askerliğini 1. Ordu İnşaat Emlak Dairesi'nde tamamladı. 1963'te, Pelin Güran'la evlendi. 1968 yılından bu yana serbest mimar olarak, kendi mimarı tasarım bürosunda çalışmalarını sürdürüyor. 3 kız çocuğu babası olup, onlardan 6 torun sahibidir.
2.Nesil:
**Pemra Sağlıkova Pilevneli; İstanbul 1965 doğumlu sanatçı, St. Benoit Lisesi'ni bitirdikten sonra, eğitimini önce Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi seramik bölümünde Lisans, daha sonra da, Mimar Sinan Üniversitesi'nde yüksek lisans olarak tamamladı. Porselen çamurunu kendi formlarına daha uygun bulan sanatçı, bu malzeme ile oluşturduğu eserlerini sergiliyor. Çeşitli ulusal ve uluslar arası ödüller sahibi olan sanatçı, çalışmalarına atölyesinde devam etmektedir. Bunun yanında da, tasarımı pastacılık sektörüne taşımıştır.
**Ayşe Seferoğlu; 1962 yılında İstanbul'da doğdu. Notre Dame de Sion Fransız Kız Lisesi'nden mezun olduktan sonra, üniversite tahsilini Amerika'da, Washington DC de, Bilgisayar Mühendisliği dalında tamamladı. Üniversite yıllarında hobi olarak başlayan seramik- heykel tutkusu, camın büyüsü ile birleşti. Yurtiçinde, Yasemin Aslan Bakiri, Cam Ocağı Vakfı'nda Ebru Susamcıoğlu, Emma Varga, Etsuko Nishi, Ed Kirshner ve yurtdışında Lucio Bubacco ile çeşitli atölye çalışmalarına katıldı. Halen çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmektedir.
**Yavuz Pilevneli; İstanbul 1965 doğumludur. St. Joseph Fransız Lisesi'nden sonra eğitimi Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Seramik Bölümü'nde tamamladı. Birçok farklı malzeme ile Prof. Mustafa Pilevneli ile birlikte, yurtiçi ve yurtdışında mimari projelerde sanat eserlerine imza attı. İstanbul Üniversitesi temel bilimler fakültesi, seramik-çini bölümünde uzun yıllar konusunda eğitim verdikten sonra, çalışmalarına kendi atölyesinde devam etmektedir. Özel ilgi duyduğu ve birçok ödüller aldığı bir konu olan su altı dünyasını, toplumlarla paylaşabilmek ve tanıtmak için su altı fotoğrafı dalında yoğunlaştığı son dönem çalışmalarını bu sergide izleyenlere sunuyor.
**Murat Tomruk; İstanbul, 1964 doğumludur. Halen Koç Holding'te üst düzey yönetici olarak çalışan Tomruk'un, amatör fotoğrafçılığa olan ilgisi Galatasaray Lisesi'ndeki yıllarında başlıyor. Bakan gözden gören göze geçebilmenin fazlasıyla emek istediğine inanan Tomruk, fotoğraflarında, duyguları ve farklı bakış açılarını yakalamaya çalışıyor. Çeşitli ulusal fotoğraf yarışmalarında ödül sahibi olan Murat Tomruk, evli ve 2 kız çocuk babasıdır.
3.Nesil:
**Lalin Sağlıkova;
İstanbul 2004 (Yalçın Sağlıkova'nın torunu) 2 ile 5 yaş arası yaptığı resimleri sergiliyor.