DANİMARKALI İLK TURİST KAFİLESİ GELDİ

Muğla`nın Bodrum ilçesine yılın ilk turist kafilesi geldi. Halk oyunları ve çiçeklerle karşılanan Danimarkalı turistlere lokum ikram edildi

TURİZMİN SESİ
Scanway Turizm Acentesi aracılığı ve Diamond of Bodrum Otel organizasyonu ile Bodrum`a gelen turistler karşılama programı karşısında bir hayli şaşırdı. Şu an itibari ile küçük bir rezervasyon düşüşü yaşadıklarını belirten yetkililer geçen senenin rakamlarını yakalayacakları müjdesini de verdi.

Turistlerden bazıları halk oyunlarına eşlik etti. Turistleri karşılayanlar arasında Milas-Bodrum Havaalanı Başmüdürü Durmuş Duman ve Havaalanı Emniyet Müdürü Haluk Baş da yer aldı. Scanway Turizm Bölge Müdürü Kadir Alkan, sadece Danimarka'da pazarından söz ederek, "Bundan sonra turistler gelmeye devam edecek.

Nisan ayı itibari ile haftalık gelen uçak sayısı ikiye çıkacak ve daha sonra bu sayı artarak 7'ye ulaşacak. Danimarka pazarında biz pozisyonumuzu koruyoruz. şu anda yüzde 10'luk bir düşüş var, ancak ileri ki aylarda geçen seneki performansı yakalayacağız. Geçen sene Türkiye'ye 114 bin turist getirmiştik. Bu yıl da hemen hemen aynı rakamlarda gerçekleşmesini bekliyoruz" dedi. Pegasus Havayolu ile Kopenhang'dan Bodrum'a gelen turistler gösterilen ilgiden oldukça memnun kalırken, iki hafta süresince ilçede konaklayacakları bildirildi.