CRYSTAL OTELLERİNE YEŞİL YILDIZ YAĞMURU

Çevreye ve insana saygıyı işletme ilkelerinin ilk sırasına yerleştiren Crystal Otellerine yedinci YEŞİL YILDIZ verildi

TURİZMİN SESİ

2013 yılındaki denetimlerden başarı ile geçen Belek’teki Crystal Tat Beach Golf Resort çevre dostu işletme olarak Yeşil Yıldız ile ödüllendirildi. Türkiye’nin en büyük yerli otel zinciri olan Crystal Otellerinin bünyesindeki 13 otelin 7 tanesi Yeşil Yıldız’lı. Bu sayı oteli ile Antalya’daki toplam 22 Yeşil Yıldız sahibi otelin 30%’una denk düşüyor.Çevreye ve her canlıya saygı çerçevesinde yürüttüğü işletme politikaları ile Crystal Otelleri Türkiye’de en saygın zincirler arasında haklı bir yer kazanıyor.

 
Kültür ve Turizm Bakanlığı sürdürülebilir turizm kapsamında, turistik tesislerin çevreye olan olumlu katkılarının teşvik edilmesi, özendirilmesi, çevrenin korunması için, aranılan nitelikleri taşıyan konaklama tesislerine Yeşil Yıldız 'Çevre Dostu Kuruluş Belgesi vererek Türkiye’de çevreciliği ileri bir boyuta taşıdı.Yönetim ve işletme politikaları anlamında, çevreciliği benimseyen ve uygulayan Crystal Otelleri kısa sürede 6 oteline yeşil yıldız kazandırdı.Yeşil Yıldız uygulamasından yararlanmak isteyen konaklama tesislerini genel yönetim, eğitim, tesisin yatak odalarındaki düzenlemeler, ekolojik mimari, enerji, su, deterjan atıkları, çevreyi güzelleştirici düzenleme ve etkinlikler olarak 10 başlık altında değerlendiren Kültür ve Turizm Bakanlığı, farklı puanlara sahip 122 kriter üzerinden yıldız sayısı, tatil ve şehir tesisi olması gibi özelliklerine göre belirlenen asgari puana ulaşan tesise yeşil yıldız veriyor.
 
Yeşil Yıldız alan tesis 2 yılda bir denetleniyor. Puanlama tatil ve şehir tesisleri olmak üzere ikiye ayrılıyor. Görüldüğü gibi Yeşil Yıldızı hak etme süreci de, korumak da oldukça zor.
Otellerinde enerji tasarrufunu başarı ile hayata geçiren, suyu ekonomik ve etik olarak kullanan, doğayı kirletmemek için önemli yatırımlar yapan Crystal Otelleri bütün denetimlerden başarı ile çıkıyor.2013 yılındaki denetimlerden başarı ile geçen Belek’teki Crystal Tat Beach Golf Resort çevre dostu işletme olarak Yeşil Yıldız ile ödüllendirildi. 
 
Grubun 2013 itibarıyla Yeşil Yıldızlı, çevre şampiyonu otelleri şunlar;
Crystal De Luxe Resort
Crystal Flora Beach Resort
Crystal Sunrise Queen Luxury Resort&Spa 
Crystal Family Resort  
Crystal Paraiso Verde Resort&Spa 
Crystal Tat Beach Golf Resort
Crystal Admiral Resort& SPA