ÇORUM'DA HİZMET İÇİ EĞİTİM ETKİNLİĞİ

TUYED Başkanı Kerem Köfteoğlu, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın "Hizmet içi Eğitim" etkinlikleri çerçevesinde, 28-30 Haziran'da Çorum Anitta Hotel'de "2010 Turizm Trendleri" konulu bir sunum gerçekleştirecek

TURİZMİN SESİ
Bakanlık tarafından “Tarihsel-Arkeolojik Miras ve Kültür Varlıklarının Turizmde Değerlendirmesi" konulu hizmet içi eğitime, 2007-2013 Stratejik Planında Marka Kültür Kentleri ilan edilen 15 ilin İl Kültür ve Turizm Müdürünün katılacağı belirtiliyor.

Bilindiği gibi, söz konusu Stratejik Planda, Adıyaman, Amasya, Bursa, Edirne, Gaziantep, Hatay, Konya, Kütahya, Manisa, Nevşehir, Kars Mardin, Sivas, Şanlıurfa ve Trabzon “Marka Kültür Kentleri” olarak ilan edilmişti.

Çeşitli üniversitelerden profesör ve doçentlerin de ders vereceği “Tarihsel-Arkeolojik Miras ve Kültür Varlıklarının Turizmde Değerlendirmesi" konulu hizmet içi eğitimine ayrıca, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Tanıtma Genel Müdürlüğü, Yatırım ve İşletmeler Genel Müdürlüğü, Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü, Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Dairesi Başkanlığından Daire Başkanları, Şube Müdürleri ile Kültür ve Turizm Uzmanları'nın katılması bekleniyor.

TARİHSEL-ARKEOLOJİK MİRAS VE KÜLTÜR VARLIKLARININ
TURİZMDE DEĞERLENDİRİLMESİ ETKİNLİĞİNİ PROGRAMI

28 HAZİRAN PAZARTESİ 2010
Turizm ve Koruma: Prof. Dr. Emre MADRAN (ODTÜ Mimarlık Fakültesi)

Turizmde Pazarlama Politikaları: Yrd. Doç. Dr. İpek ALTINBAŞAK (Bahçeşehir Üniversitesi)

Kendini Koruyan Kentler: Prof Dr. Özkul ÇOBANOĞLU (Hacettepe Üniversitesi Edebiyat Fakültesi)

Marka Kent Olma Süreçleri: Yrd.Doç.DR.Metin ÇELİK (Zirve Üniversitesi Gaziantep)

28 HAZİRAN SALI 2010
Koruma ve Kullanma Ölçeğinde Kültürel Miras: Serhat AKCAN (Genel Müdür Yardımcısı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü)

Markalaşmada Kültürel Miras İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti: Ceyda BAKBAŞA (İstanbul 2010 Avrupa Kültür Başkenti Ajansı)

Türkiye Kültürel Mirasın Korunması Uluslar arası Sözleşmeler: Prof.Dr. Öcal OĞUZ (Gazi Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Başkan Vekili)

2010 Turizm Trendleri: Kerem KÖFTEOĞLU (TUYED Başkanı)

Arkeoloji ve Turizm: Arkeolojik Mirasın Turizmde Değerlendirilmesi: Doç. Dr. Rüstem ASLAN (Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi)

30 HAZİRAN ÇARŞAMBA 2010
Kültür Turizmi ve Kültür Varlıklarını Turizm Ürünü Haline Getirme: Yrd .Doc. Dr. Bilgehan GÜLCAN (Gazi Üniversitesi)

Ticaret ve Turizm Eğitimi Fakültesi Kültürel Varlıkların Yönetimi ve Uygulamaların Paylaşımı: Doç Dr. Neriman ŞAHİN GÜÇHAN (ODTÜ Mimarlık Fakültesi Değerlendirme ve Çevre incelemesi

Bilgi için: ANİTTA HOTEL Tel: 0364 213 85 15