CORAL TRAVEL’E ALTIN ÖDÜL

Coral Travel, 2013 Dönüşüm Ödülleri’nde altın madalyanın sahibi oldu

TURİZMİN SESİ


Coral Travel'ın yeni kurum kimliği, Londra merkezli Communicate Magazine tarafından düzenlenen ‘Dönüşüm Ödülleri’nin ‘Best Rebrand from Russia’ kategorisinde altın madalyaya layık görüldü. Rusya, Ukrayna ve Beyaz Rusya pazarlarında en yu¨ksek gu¨vene sahip markalar arasında yer alan OTI grubuna bağlı Coral Travel; geçtiğimiz aylarda yenilenen kurum kimliği ile Communicate Magazine tarafından Londra'da düzenlenen ‘Transform Awards’da (Dönüşüm Ödülleri) ‘Best Rebrand from Russia’ kategorisinde altın madalyaya sahip oldu. Rusya’da merkezi Moskova olmak u¨zere 24 şehirde, Ukrayna’da merkez ofis Kiev ile birlikte toplam 6 şehirde ve Beyaz Rusya’nın başkenti Minsk’de yer alan ofisleriyle faaliyet gösteren, bulunduğu her u¨lkenin en önemli ilk 5 operatörü içerisinde yer alan Coral Travel, Rus ve Bağımsız Devletler Topluluğu seyahat pazarında 20 yıllık başarısının ardından kurum kimliğinde yeniliğe odaklanmaya karar vermişti.  
 
Coral'ın yeni logosu için İngiltere’de bir şirket ile çalışıldı
Ödül ile ilgili açıklamalarda bulunan OTI Holding Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı ve Coral Travel Genel Direktörü Coşkun Yurt, “Coral Travel’ın yeniden markalandırma sürecinde ünlü bir İngiliz şirketi ile çalıştık. Projenin ilk çalışmalarına Şubat 2012’de başlandı. Kasım 2012'de lansmanını yaptığımız daha aydınlık, modern ve içten bir tasarıma sahip yeni kurum kimliğimiz, Coral markası ile yeni pazarlara girmemizde ve yeni destinasyonlar açmamızda güç verecek. Yeniden yapılandırdığımız markamız Coral Travel’ın dünya çapındaki rekabet avantajını arttıracak. Dönüşüm Ödülleri’nin ‘Best Rebrand from Russia’ kategorisinde layık görüldüğümüz altın madalya ile başarımızı tescilledik” açıklamalarında bulundu. 
 
Seçkin bir kurul tarafından değerlendirildi
‘Dönüşüm Ödülleri’ marka değiştirme, yeniden konumlandırma ve marka dönüştürme için sektörde kıstas olarak kabul ediliyor. En iyi marka değiştirme uygulamasında altın madalyayı almak için yarışan adaylar; tecrübeli kurumsal görevliler, tasarımcılar ve gazetecilerden oluşan bir kurul tarafından değerlendirildi. ‘Dönüşüm Ödülleri’nde 2010 yılından beri Avrupa'da gerçekleştirilen en iyi marka değiştirme uygulamaları belirlendi. Ödüller Londra'daki The Brewery'de gerçekleştirilen bir gala yemeğinde sahiplerine teslim edilirken, gecenin sunuculuğunu BBC Science muhabiri Steve Mould yaptı.‘Dönüşüm Ödülleri’nin organizatörü Andrew Thomas ise şunları söyledi: "Hayal gücümüzü ve kalplerimizi fetheden marka değiştirme hikayeleri sıkı çalışma, harika yaratıcı düşünce ve stratejik içgörünün hikayeleriydi. ‘Dönüşüm Ödülleri’nde onurlandırılan hikayelerin ortak noktası bunlar oldu. Değişen marka hikayelerinin mükemmelliğinin tanındığı bir platform olarak, bu kuruluşların hikayelerinde bir dip not olarak yer almaktan büyük onur duyuyoruz.”