ÇIRAĞAN MASTERS GOLF TURNUVASI

Çırağan Masters Golf Turnuvası 10 Eylül 2011 de Kemer Golf & Country Club'da Düzenlendi

TURİZMİN SESİ- YILMAZ PARLAR


İSTANBUL-Erkekler ve Bayanlar, yaklaşık 100 oyuncu yarıştı. Turnuva 10.00-15.00 arası saatleri boyunca sürdü.Kemer Golf & Country Club orman evinde düzenlenen ödül töreninde kazananlar ödüllerini Çırağan Kempinski Genel Müdürü Henri Blin, Federasyon Başkanı Ahmet Ağaoğlu tarafından aldılar. Bu yıl Antalya Belek'de 14-17 Kasım tarihleri arasında gerçekleşecek, Dünyanın önemli golf turizm etkinlerinden olan Uluslararası Golf Travel Market de 70 yakın ülkenin sektör içinden 1500 civarında temsilcinin geleceği, Uluslararası Golf Travel Market (ITGM) öncesi bu yarışma önemli bir adımlardan biri oldu.

Golf turizmi dünyada ve Ülkemizde yıllık bazlarda hızla artış göstererek Avrupa golf Pazarın büyüklüğüde 2 milyar sınırlarını aşmış durumda. Türkiye golf sahası açısından geçmeyi hedeflediği ülkelerin yatırımları karşısında karşılaştırıldığında yetersiz ancak gelişmeye uygun potansiyele sahip. Kaybedenler arasında Dünya golf yıldızı profesyonel golfcü Vijay Singh'in hocalığını yapan Farid Guedra'nın talebesi Milli takımızın aslarından ve oda dolusu ödüller sahibi Ediz Kemalğlu'nun babası Yıldırım Kemaloğlu ve her yarışmadan ödül alarak çıkan Bayan Rana Esen vardı. Rana Esen'in ödül alamaması şaşkınlık yarattı.
Kazananlar arasında Türkiye Golf federasyonu kurucu Başkan Raif Bilir ve Golf & Country Clup kaptanı Kramer Kaptan Erdem Kıramer her zamanki performanslarını sergilediler. Usta golfçülerimiz ödüllerine bir yenisini daha eklediler. Yine kazananlar arasında Çırağan Kempinski Genel Müdürü Henri Blin'in eşi Lori Blin vardı. Lori Blin ödülünü eşinin elinden aldı. Tüm Kategorilerde En Yüksek Puan (Overall Winner) Nasut Akosman kupayı kaldırırken Ayrıca Çırağan Kempinski hafta sonu tatili ödülüne sahip oldu.

Çırağan Masters Golf Turnuvası Kazananlar
Erkekler Kategori A
1. Nasut Akosman
2. Erdem Kıramer
3. Selahattin Özdoğan

Erkekler B
1. Refik Say
2. Yiğit Ilgaz
3. Cenk Ceyisakar

Bayanlar A
1. Banu İpeker
2. Ruhsar Gül Gürer
3. Çiğdem Ergelen

Bayanlar B
1. Ulrike Denhof
2. Hyun Ju Lee
3. Lori Blin

Erkekler Bayrağa En Yakın Atış Ertuğrul Arıkonmaz
Bayanlar Bayrağa En Yakın Atış Serra Tokar

Erkekler En Uzun Atış Raif Bilir
Bayanlar En Uzun Atış Ruhsar Gül Gürer

Günün En Atışla Oyunu Tamamlayan (Gross) (81 atış) Beyhan Goldman Benardete

Tüm Kategorilerde En Yüksek Puan (Overall Winner) Nasut Akosman