“Çin Yeni Yılı’ İstanbul’da Kutlanıyor

Shangri-La Bosphorus, Istanbul, Çin’in geleneksel kutlaması olan ve bahar festivali olarak da adlandırılan “Çin Yeni Yılı’’nın esintilerini İstanbul’a taşıyor

TURİZMİN SESİ

Türk, dünya  ve Çin mutfağından özel lezzetlerin harmanlandığı gurme restoranları, konfor ve lüksü buluşturan odaları ve huzur sığınağı CHI, The SPA ile Shangri-La Bopshorus, Istanbul misafirlerine özel bir Çin Yeni Yılı kutlaması armağan ediyor. Ay takvimine göre düzenlenen ve her yıl yeni ay gününde kutlanan Çin’in en önemli bayramı, Çin Yeni Yılı, Miladi Takvime göre 9 Şubat – 19 Şubat tarihleri arasında geleneksel etkinlikler eşliğinde kutlanacak. Her yıl farklı bir hayvanı temsil ettiği Çin Yeni Yılı’nda bu yıl Keçi Yılı olarak adlandırılıyor.
 
 
Shangri-La Bosphorus, Istanbul’da yer alan şehrin en iyi uzakdoğu restoranı Shang Palace, Çin Yeni Yılı için özel bir menü sunarak, Çin’e özgü lezzetler ile misafirlerini uzak diyarlarda masalsı bir gezintiye çıkartıyor. Çin Yeni Yılı menüsünü özenle hazırlayan otelin Çinli aşçıları; meyve, sebze ve tahin sosla hazırlanan sashimi, jumbo karidesli Çin mantısı çorbası, çömlekte ağır ateşte pişirilen kuzu eti ile tofu, karabiber sosuyla kızartılan karamelize soğanlı dana fileto, barbekülenmiş tavuk ve sebzeli pilav ile yağda kızartılmış balık keki gibi değişik tatları sunuyor.
 
Tohum Otizm Vakfı’na destek kampanyası!
Shangri-La Bosphorus, Istanbul’da Çin Yeni Yılı boyunca gerçekleşecek sürpriz etkinliklerin yanı sıra, otelin lobisine Çin Yeni Yılı kutlamalarını temsil eden, dilek ağacı kuruluyor. Çin Yeni Yılı süresince oteli ziyaret edecek misafirler, 5 TL karşılığında satın alacakları minik dilek kartlarına dileklerini yazarak ağaca asabilecek ve elde edilen gelir ile Tohum Otizm Vakfı’na destek olabilecek.