Chameleon'dan Ingo Lies, sıradışı seyahat deneyimlerini anlattı

Chameleon, seyahat liderleri ile misafirler arasındaki bağı da görüyorsunuz 

TURİZMİN SESİ


Bentour Pazarlama Müdürü Christian Hauk; Almanya’da bu sene en önemli konu paket programlardı, çok fazla sıkıntı yaşandı. Acentalar içinde büyük sıkıntıydı. Biz şöyle karar aldık. Nisan ayında bireysel olarak otel olsun, uçuş olsun, hepsine garanti veriyoruz. Dedik ki bunu bir sigorta olarak düşünün. Paket program devam ediyor ama bizde mavi tur ya da bir uçuş alabiliyorsunuz. Sadece uçuş isterseniz onu da alabiliyorsunuz.

Neden Bentour ile tatil yapılsın? 

%99,6 GÜVENİLİR BİR PARTNERİZ
150.000 müşteriden %99,6 memnuniyet aldık. Biz Türkiye uzmanıyız, bizim gibi kapsamlı paket sunan yok. Biz çok iyi bir işbirliği içindeyiz, tüm işlemler sigortalı ve güvenli. Bonus club kartımız var, çok yoğun kullanıyor. İyi bir pazarlama ekipmanı, çok fazla avantaj sağlayan bir üyelik kartımız. Özellikle Türkiye’de sadık müşterilerimiz ve belirli bir yaş grubu üstü müşterilerimiz için bundan faydalanılabilir. Bir otelimiz 45 yaşından itibaren bu programı açtı. Kaydırak kataloğumuzun dışında hepinizin bildiği üzere hangi otellerde ısıtmalı havuzlar var diye özellikle kışın belli bir yaşın üzerindeki müşterilerimize yönelik bilgilendirmeler yer alıyor. Ama otellerle görüşmek lâzım. Isıtılabilen ancak her zaman ısınmayan oteller var, otelleri de arayıp sormalısınız. Check listimiz var. Güncelleştirdiğimiz bir program. Müşteri bunu bilmek istiyor. Hangi hizmetler dâhil, hangileri değil, neler ekstra ücrete tabi tablodan kontrol edebiliyorsunuz. Elektronik seyahat rehberimiz bulunmaktadır. Bentour ile ilgili ve otel ile ilgili öneri ve şikayetleri iletebileceğiniz bir rehber.Zurich’te çok iyi bir satış ekimiz var. Sun Express nasıl sistemi değiştirdiyse, biz de yeniledik. Sadece otel rezervasyonlarında en az 2 haneli rezervasyon alıyorsunuz. Niş ürünlerimiz, değişiklik ve iade hakları var.

Benstars üyesi olarak belli bir ciro yapıyorsanız belirli avantajlardan da yararlanabiliyorsunuz.

Bilgi seyahati bizimle yapanlar bilir. Ülkeyi tanıtıyoruz, birlikte yemek yapıyoruz, 4 gün boyunca 12 otel gezdiğimiz seyahatler değil, bunlar bilgi amaçlı turlarımız. Size az konuşup, çok tanıtmak istiyoruz. Nasıl daha eğlenceli hale getirebiliriz diye çalışıyoruz. Chamaleon ile görüştük. Neden ortak bir Comedy gecesi düzenlemiyoruz dediler. Farklı bir seyahat acentasından farklı bir organizasyon oluşturmak istedik.


CHAMALEON YETKİLİLERİ İNGO LİES VE KATHARİNA PORT BİR BİLGİLENDİRME YAPTILAR

Chamaleon yönetim ekibinden Katherina Port, “Herkese günaydın biz de bu sene Bentour Comedy gecesine dâhil olduğumuz için mutluyuz” dedi.

Chamaleon yetkilisi Ingo Lies, “Merhaba hoşgeldiniz. Bende bugün burada bulunmaktan dolayı çok mutluyum. Çok şey getirdim sizleri Afrika’ya götürmek istiyorum. İki aslanı gözlemledim. Genç aslan dişinin peşinden gidiyor, dişi yattığında erkekte yattı, dişi kalktığında erkekte kalktı. 3 gün boyunca izledik ve başarısız oldu, dişi aslan ondan sıkıldı. Abisi avına odaklandı, hafifçe kokladı ve işe koyuldu. Nabibya’ya da gittim. Ailem ve 2 oğlumla çok gezerim. Nabibya kuzeyinde çok sık dans ederler. Yakınlarına sokuldukça daha şevkle dans ederler. Nabibya’da okullarda dans dersleri de var, tüm geleneklerde dans vardır, ilkokuldan başlar. Şimdi kiminiz şunu düşünecek olursa, ben artık 20’li yaşlarda değilim derseniz yaşlılarda dans ediyor.

Chamaleon yönetim ekibinden Katherina Port,  Bizi özel kılan nedir?
Sihirli ve çok uğurlu bir rakamımız var. Gruplarda çok yoğun duygular hissediyoruz ve biz az kişi de olsa bunu gerçekleştirme garantisi veriyoruz. Provizyondan emin olabiliyorsunuz ve seyahate hazırlanabiliyorsunuz.

BİZİM İÇİN ÖNEMLİ OLAN SEYAHAT LİDERİMİZ
Bizim misafirlerimiz yerel seyahat liderleri ile seyahat ediyorlar. Hepsi çok iyi almanca konuşuyorlar. En iyi 12 seyahat liderimizi Berlin’e davet ediyoruz. Biz büyük bir aileyiz. Benim burada edindiğim en güzel tecrübe şu oldu. Birçok seyahat lideri Almanya’ya geldikten sonra, bizde katıldıktan sonra kalmaya devam ettiler. Çünkü Almanya’ya geldiklerini öğrenenler evlerine davet edip, ağırladılar. Burada seyahat liderleri ile misafirler arasındaki bağı da görüyorsunuz. Öyle bir bağ oluşmuş ki böyle jestler yapılıyor. Biz misafirlerimizin özel bir yerde kalmalarını ve o ülkeyi hissetmelerini istiyoruz. O yüzden yerellerin kaldığı otelleri sunuyoruz. Burada dostlara misafir oluyor hissi vermek istiyoruz. Samata kampı Tanzanya’da bir çadır kampı. Toplam 8 çadır var, en fazla 12 kişi gezdirdiğimiz için yeterli oluyor. Bizim konaklama ödülümüz var. Biz sürekliliğe hayran insanlarız ve kalınacak yerlerin sürdürülebilir olmasını istiyoruz.

Bizimle baharda Fas’a seyahate giden tatilciler ve onların düşüncelerine göz atalım.

Chamaleon’un en büyük farkı bir çok gönlünüzde ve kalbinizde gizli olan macera ve istediğiniz seyahati yaşayabiliyorsunuz. Müthiş bir seyahat çocukların mutluluğunu görmek. İnsanları mutlu ediyor. Satın aldığınız şeyle başka çocukları da mutlu edebiliyorsunuz. Turizmin sadece yıkıcı bir şey olmadığını aynı zamanda yapıcı birşey olduğunu gördük. Sadece seyahat değil çok da kalbi duygular yaşanılıyor. Almanya’da birçok seyahat acentası birçok Türk misafire sahip. Eğer özel bir seyahat yapmak istiyorsanız bizi hatırlayın. Bizim seyahatlerimiz çok ucuz olmadığı için özel ve hayatınızın seyahatine çıkabilirsiniz. Dünya’da 46 ülkede aynı konseptle sunuyoruz ve her bir ülkeye ait çok özel anlar var. Her ülkenin özel bölgeleri her programda var ama seyahati özel kılan şahsi özel durumlar ve süprizler. Bir misafirimiz sanki sürekli olarak sizden biri bizimle özel ilgileniyormuş gibi hissediyoruz dedi.Chameleon Vakfı, bu seyahatin bir parçası. 500.000 Euroluk bir bütçemiz var. 400.000 Euro biz veriyoruz, 100.000 Euro misafirlerimizden geliyor.

Kalkınma ve ekonomi bakanımızın katıldığı bir toplantıya katıldım
Misafirlerimiz öncelikli olsa da biz o ülkedeki insanları da önemsiyoruz. O ülkedeki insanlar bundan faydalanabilmeli. Sosyal projelere önem veriyoruz. Afrika’da çok ciddi et problemi var. Bir çok ebeveyn ölmüş oluyor ve çocuklar sokakta kalmış oluyor. 80 çocuğun yaşadığı bir arazi yapıldı ve yemek veriliyor. Müzik projesi yapıldı. Her çocuk bir şarkı yazdı hatta bir çocuk kendi hikayesini yazdı. İşte misafirlerimiz bunu gördüğü zaman, bunu yaşadığı zaman gerçekten insanın kalbine dokunuyor. 

Geçen sene aldığımız bir arazide kızlar için yer yapıyoruz, 1 Mart’ta açılacak.

MİSAFİRLERİMİZE YAĞMUR ORMANLARINDA 100 M2 YER VERİYORUZ
Ekvator yağmur ormanlarına gidelim. Doğayı yağmur ormanlarını koruma vakfımız var. 11 milyon metrekare satın aldık ve bizimle seyahat eden misafir için 100 metrekarelik yağmur ormanı satın alıyoruz ve misafirlerimize sertifika veriyoruz, üzerinde isimleri oluyor. Üzerindeki rakamla sitemize girip, kendi yağmur ormanlarına bakabiliyorlar.Katalogdan asla eksik olmaması gereken bir şey çok güzel görüntüler var. Kendimizin oluşturduğu ve misafirlere verebilecek çok güzel bir görüntü. Afişlerimiz var sipariş edebilirsiniz. Derseniz benim camekanım çok büyük o zaman afişlerimizden sipariş edebilirsiniz. Kataloglardan alabilirsiniz, DVD üzerinden de bizi tanıyabilirsiniz. Bizden acentalar aracılığıyla rezervasyon yaptırıyorsunuz.

Excess card uygulamamız var. Kommentar facebook hesabımız mevcut.

Seyahat belgelerimiz çok gurur duyduğumuz bir şey. En iyi seyahat belgelerine sahibiz. Biri sizin, biri müşterilerin olmak üzere iki paket gönderiyoruz.

8 KRİTERİN 7’SİNDE 1. OLDUK

Güvenilebilirlik, kalite, müthiş seyahat danışmanlarımız, adil provizyon sistemimiz var. Fiyatlarımız çok adil ve günceliz. Dürüstüz ve fiyat performans düzeyi çok iyi. Bir müşterim hiç uygun fiyatlı değilsiniz ama verdiğimiz paraya değersiniz dedi. Bu özel bir şey geri dönüşler bizi çok mutlu ediyor ve misafir ilişkilerinde çok başarılı arkadaşlarla çalışıyoruz. Chameleon dostluğu var. Telefonda tüm sorularınıza yanıt veriyoruz ve küçük süprizler yapıyoruz. Bizim misafirlerimize bu seyahat özeldi demeye yöneltiyor. 8 kategorinin 7’sinde birinci olduk. Anket yapılması bizi daha da mutlu etti.

YENİ BİRŞEY TANITMAK İSTİYORUM: EXPİ TV
1 Kasım’dan beri online Netflix gibi seyahat acentaları için otellerden, havayolu şirketlerinden videolar izleyebiliyorsunuz. Berlinli bir reklam ajansı kurdu. Biz de destek verdik. Yakında Bentour da katılacak sanırım. Farklı otel markaları da var. Siz seyahat acentaları olarak 2 dk’lık videoları izleyebiliyorsunuz. Cep telefonunuzdan Expi TV’ye girip, bu videoları izleyebiliyorsunuz. Çok yeni bir sistem 1.000’in üzerinde şirket hali hazırda dâhil.

YOLO REİSEN; Chameleon’un yeni jenerasyon için yapılan ürünü. 30’lu yaşların ortasında hissediyorsanız bu seyahatlere katılabilirsiniz. Yeni müşteriyi nasıl kazanabiliriz, nasıl kazabilirsiniz diye oluşturduk. Yolo almanca dilli uluslararası gruplarda oluşturuyoruz. Avustralyalı, Alman ve Türk bir araya geliyor, ingilizce Peru’yu geziyor. Yolo’yu da tanıtmak istiyoruz. 

Meike Stapper çok iyi anlatabilir seyahatimize gitti. Videoyu izleyelim: Sn. Stapper, “Doğa müthiş, grup çok iyi, hepsi genç, enerjik, eğlenmeyi seven insanlar. Kano sürmek kolay değil, biraz yorucuydu ama gün batımını izlemek çok güzeldi. Vespa gezimiz oldu. Aile ortamı vardı, her şey çok samimiydi yani macera seviyorsanız, lükse ihtiyaç duymuyorsanız, rahatsanız tavsiye ederiz.”

Katherina Port; “35 farklı ülkeye yapıyoruz. Çok fazla son dakika teklifimiz var. Çünkü o jenerasyon insanlar son anda da karar verebiliyor” dedi.