CARETTA CARETTALAR DENİZE BIRAKILDI

Hatay'ın Samandağ ilçesi sahilinde, başlarından yaralanmış halde bulunan 2 caretta caretta türü deniz kaplumbağası, Mustafa Kemal Üniversitesi Veterinerlik Fakültesinde tedavi edildikten sonra denize bırakıldı

TURİZMİN SESİ


Deniz Kaplumbağalarını Koruma ve Araştırma Topluluğu Akademik Danışmanı ve Veteriner Fakültesi Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Enes Altuğ, son iki hafta içerisinde fakültelerine 3 yaralı caretta carettanın getirildiğini söyledi.

Kafatasında kırık tespit edilen ve ağır yaralanan bir caretta carettanın yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadığını ifade eden Altuğ, iki deniz kaplumbağasının ise tedaviye olumlu yanıt verdiğini kaydetti.
Kaplumbağalara hayvanlarda çok az kullanılan ''cranioplasti'' yöntemini uygulayarak tedavi ettiklerini anlatan Altuğ, ''Tedavisi yapılan ve denize bırakılan iki caretta carettalar birine cip taktık'' dedi.

Altuğ, MKÜ'nün caretta caretta türü deniz kaplumbağaları konusunda önemli aşamalar kaydettiğini, bundan sonraki hedeflerinin yaralı fok ve yunus balıklarının tedavisi olduğunu kaydetti.