CANNES'TE TÜRK YEMEKLERİ

Bu yıl 62.'si gerçekleştirilen Cannes Film Festivali”nde çok sayıda yabancı yönetmen ve yapımcının katıldığı “Türk Gecesi” düzenlendi

TURİZMİN SESİ


Başbakanlık Tanıtma Fonu, Kültür Bakanlığı, Türkiye Televizyon ve Film Yapımcıları Derneği ile “İstanbul 2010” projesinin katkılarıyla düzenlenen Türk gecesi, Türk sineması ve müziğinin yanı sıra Türkiye'den gelen ünlü aşçıların hazırladığı Anadolu mutfağından eşsiz lezzetlerle büyük bir şölene dönüştü. Türk lezzet ustalarının; Güneydoğu, İç Anadolu, Ege ve Akdeniz mutfaklarını dünya mutfaklarıyla harmanlayarak hazırladıkları yemekler davetlilerin büyük beğenisini kazandı.

Festival için Cannes'da bulunan çok sayıda yabancı yönetmen, yapımcı, dağıtım şirketi temsilcisi ve gazetecilerden oluşan 600 kişilik VIP davetlileri ağırlayan ekipte, Gastronomi uzmanı ve Yemek Danışmanı Osman Serim Liderliğinde, takım kaptanı BTA Catering Şef aşçısı Yıldırım Serim, Fratelli La Bufala Restaurant'ın Türk Şefi Murat Serkan Yaman, Mutfak Şefi Nazmi Demirbaş ve Pastry şef Seda Yaman yer aldı.

TESİYAP Yönetim Kurulu Başkanı Mine Vargı'nın hazırlanmasında büyük emeği geçen gecede, resmi olarak Temmuz ayında başlayacak 'Fransa'da Türk Sezonu'nun açılışına da bir anlamda start verildi. Türk gecesinde, Nezih Ünen'in çektiği ve müziğini yaptığı, Antalya film festivalinden ödül alan 'Anadolu'nun Kayıp Şarkıları' isimli belgesel film gösterildi. Cannes kenti plajındaki “Majestic” Kulübü”nde düzenlenen gecede konuklar, Türk müzikleri eşliğinde geç saatlere kadar dans ettiler.