CANKUŞ DRON, TÜRSAB’DA GÖRÜCÜYE ÇIKTI

Cankuş (Cankurtaran Dron), Türkiye Seyahat Acentaları Birliği’ne (TÜRSAB) tanıtıldı

TURİZMİN SESİ- Halil ÖNCÜ-ANTALYA

Cankuş Cankurtaran Dron işletmecisi ve aynı zamanda Uluslararası İnsansız Hava Aracı Pilotları Derneği kurucu Başkanı Erdoğan Budak, TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanı Rıza Perçin’i ziyaret ederek bilgilendirmelerde bulundu.

Önümüzdeki sezon için hazırlıklarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor!

Ziyarette kendilerine gösterilen ilgiden dolay teşekkürlerini sunan Erdoğan Budak, “Bugün TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanımız Rıza Perçin’i ziyaret ettik. Sağ olsun bizleri çok sıcak bir ilgi ile karşıladı. Kendisine nezaketleri için teşekkür ediyoruz. Önümüzdeki sezon için hazırlıklarımız çok hızlı bir şekilde devam ediyor. Cankurtaran dronlarımız Alanya’dan Konyaaltı’na, Konyaaltı’ndan Kaş’a kadar tüm sahillerde görev almak için hazır. Bizler de turizme sağlayacağı katma değer anlamında, Rıza Perçin Başkanın fikirlerini almaya geldik. Sağ olsun olumlu görüşlerini bildirdiler. Teşekkür ediyorum” dedi.

Bu girişimi çok önemli buluyoruz!

TÜRSAB Akdeniz Bölge Başkanı Rıza Perçin, dronların son dönem hayatımızın bir çok alanında görev yapmaya başladığını belirtirken, Cankuş Dron’un boğulmalara karşı büyük bir görev yapacağını söyleyerek “Arkadaşlarımızın sunumu çok ilginçti. Biz bu dronun benzerini yurt dışındaki bazı ünlü plajlarda görmüştük. Orada gördüğümüzde de bunun ne kadar yararlı bir dron olduğunu saptamıştık. Arkadaşlarımızın bu dronları Türkiye’ye getirip bir sunum yapması ve bu yıl içerisinde otel ve halk plajları ile alakalı bir planlamaları olmaları,boğulmakta olan, mağdur yüzme bilmeyen ve deniz güvenliği için bu girişimi çok önemli buluyoruz. Kendilerine çok teşekkür ediyoruz”

Cankuş Drone boğulma vakalarında hayat kurtarıyor!

Boğulma vakaları ile ilgili yapılan bir araştırmaya göre her yıl ülkemizde 900 civarında insan hayatını kaybediyor. İlk boğulma tehlikesinin fark edilmesi ve müdahalesi arasında saniyeler hatta saliseler büyük önem taşıyor. Suya iniş kalkış yapabilen ve su geçirmez özellikte olan Cankuş Dron, 79,3 km/s hızla uçabiliyor. İlk saniyelerde bir insan müdahalesinin gerçekleşebileceği süreden daha hızlı bir şekilde hareket eden Cankuş Dron,  Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından ehliyet verilmiş ve uçuş tecrübesi olan profesyonel dron pilotları tarafından kullanılırken, vakaya ilk can simidini bırakıp, kişiyi kurtarıp, su üzerinde hayatta kalmasını sağlıyor. 4 K ve gece görüşlü kamera teknolojisine ve aynı zamanda otomatik açılabilen can yeleği sistemine sahip olan Cankuşlar her iklimde ve her koşulda aktif görev alabiliyor. Bu yıl başta Antalya sahilleri olmak üzere Türkiye’nin tüm sahillerinde görev yapması planlanan Cankuş Dronlar, çok sayıda boğulma olayına anında müdahale edecek.