ÇANAKKALE TURİZMDEN PAYINI ALACAK

Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş Çanakkale turizmindeki gelişmeleri değerlendirdi

TURİZMİN SESİ- Halil ÖNCÜ-ÇANAKKALE
Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş Çanakkale turizmindeki gelişmeleri Halil Öncü'ye değerlendirdi. Daniş, Çanakkale'nin turizmden hak ettiği payı alması için yoğun çalışmalar yaptıklarını ifade ederken, Çanakkale tanıtımının ivme noktasının, UNESCO Dünya Miras Listesi'nde yer alan yaklaşık 5000 yıllık geçmişe sahip Troya ören yerinden çıkarılan arkeolojik eserlerin korunması ve sergilenmesi amacıyla yapılacak Troya müzesinin hayata geçirilmesi ile gerçekleşeceğini söyledi. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, Troya Müzesinin temelinin 2012 yılında atılacağını ifade derken, “ Truva Müzesi için bir yarışma yapılmıştı ve kazanan proje belli olmuştu. Şu anda da detay projelerin çizilmesi için Bakanımız konuyu talimatlandırdı. Muhtemelen aynı kadro detay projelerini çizecek, statik ve mekanik projeler de çizildikten sonra yapım ihalesine çıkılacak. İnşallah 2012 yılında, müzemizin temelini atmak istiyoruz” dedi.

2015 Ajansı kurulacak
20015 yılında Çanakkale Deniz Zaferinin 100. Yılını kutlayacaklarını da belirten Daniş, bu konudaki tanıtım için de bir ajans kurulması için çalışmalar yaptıklarını söyledi. Daniş, “ 2015 yılında Çanakkale Deniz zaferinin 100. Yılını kutlayacağız. Bu konuda Çanakkale 2015 Ajansı kurmak istiyoruz. Kurulacak bu ajans ile de Çanakkale Deniz Zaferinin 100 yılına hem Çanakkale'de hem de yurt sathında bütün toplumu 2015'e hazırlamak ve 1915'in de anılarını tazelemek ve bu mirası gelecek nesillere taşımak adına böyle bir ajans kurmak istiyoruz. Bunu da yasa ile yapmak gerçekleştirmek istiyoruz. Şuu anda taslak çalışmalarımız devam ediyor. İlgili Bakanlıklar ile görüşmelerimiz devam ediyor. Muhtemelen Turizm Bakanlığının tasarısı halinde gündeme gelecek. İnşallah bu konuda da 2011 yılının sonunda ya da 2012'nin başında bu konunun da yasalaşmış olacağını düşünüyorum”

“Çanakkale'nin turizmden yeterince payını alması için çalışıyoruz”
Çanakkale'nin turizmden yeteri kadar payını alması adına çalışmalar sürdürdüklerini de dile getiren Ak Parti Çanakkale Milletvekili Mehmet Daniş, “ Çanakkale turizmden yeteri kadar payını alamıyor. Bunun tabi hem alt yapı eksiklikleri ile alakası var. Çanakkale'nin kültür turizmine sahip olmasından dolayı kültürel alanlarımızın yani, sunabileceğimiz değerlerin biraz daha öne çıkarılması gerekiyor. Troya Müzesinin Çanakkale'nin tanıtım konusunda bir eşik olduğunu düşünüyorum. Havaalanımızın büyük oranda eksiklikleri giderildi. Bu arada burada pistimiz uzayıp genişleyecek ve dünya standartlarında bütün uçakların inip kalkabileceği bir havaalanı olacak. Yine bölgemizdeki yollarımız sıcak asfalt olarak çalışmaları devam ediyor. Bunun yanında Barbaros Mahallemizde bulunan Hamidiye Tabyalarımız kültür bakanlığımıza devredilmişti. Burasının da restorasyon çalışmaları yapılıyor. Dalyasıyla bu eserlerimizin, kültürel varlıklarımızın, tabiat varlıklarımızın gün ışığına çıkarılarak turizmin hizmetine sunulması gerekiyor” dedi.