C-47 SON YERİNE YERLEŞTİRİLDİ

Türk Hava Kuvvetlerine bağlı Hava Lojistik Komutanlığı Kayseri Hava İkmal Komutanlığınca hurdaya çıkarılan nakliye uçağı, dalış turizmine hizmet vermesi amacıyla Kaş Kaymakamlığına hibe edilmişti

TURİZMİN SESİ


Türk Hava Kuvvetlerine hizmet veren ve emekliye ayrılan C-47 Dakota tipi nakliye uçağı, dalış turizminde kullanılması amacıyla batırıldığı Antalya'nın Kaş ilçesindeki İnceboğaz mevkisinden yüzdürme balonları yardımıyla alınarak, nihai konumu olan Limanağzı Fener mevkisine yerleştirildi.  12. Uluslararası Likya-Kaş Kültür ve Sanat Festivali kapsamında İnceboğaz mevkisinde 7,5 metre derinliğe batırılan uçak, Saros Dalgıç Firması kontrolünde, yerleştirilmesi planlanan son nokta olan Limanağzı Fener mevkisinde 25 metre derinliğe çekildi.

Apollo adlı tekneyle su altı yüzdürme paraşütleri ve yüzdürme balonlarıyla saat 11.30'da çekilmeye başlanan nakliye uçağı, saat 18.00'de yerleştirilmesi planlanan son noktaya 4 kişilik dalgıç ekibinin kontrolünde getirildi. Saros Dalgıç Firması sahibi Hayri Ateşer, operasyonun planlandığı şekilde, kontrollü olarak gerçekleştiğini bildirdi. Ateşer, "Dört kişilik dalgıç ekibi, uçağı, 27 Haziranda yerleştirilen noktadan esas mevkisine getirdi. Herhangi bir hasar ya da aksilik yok. Operasyon başarılı bir şekilde gerçekleştirildi" dedi.