BÜYÜKÇEKMECE’DE FESTİVAL BAŞLIYOR

Büyükçekmece'de 02 - 10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde dev isimler sahne alacak

TURİZMİN SESİ


Sibel Can, Demet Akalın, Özcan Deniz, Volkan Konak, Sıla, Sinan Özen, Fatih Erkoç, Kerem Görsev, Yeni Türkü… BAŞKA KİM KALDI Kİ? Büyükçekmece'de 02 - 10 Temmuz tarihleri arasında düzenlenecek olan 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde Sibel Can, Demet Akalın, Volkan Konak, Özcan Deniz, Sıla, Fatih Erkoç, Sinan Özen ve Kerem Görsev gibi dev isimler sahne alacak

İstanbul'un önemli festivalleri arasında yer alan ve her sene geleneksel olarak düzenlenen Büyükçekmece Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde bu sene de dev isimler sahne alacak. 02 – 10 Temmuz tarihleri arasında gerçekleşecek olan 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde 2 Temmuz Cuma akşamı SİBEL CAN - SİNAN ÖZEN'in muhteşem konseri ile festival start alacak.

İSTANBUL'A YAKIŞIR FESTİVAL BÜYÜKÇEKMECE'DE BAŞLIYOR
Sibel Can ve Sinan Özen'nin dev konserinin ardından 11. Uluslararası Kültür ve Sanat Festivali'nde 5 Temmuz Pazartesi akşamı FATİH ERKOÇ - KEREM GÖRSEV, 6 Temmuz Salı akşamı SILA - YENİ TÜRKÜ, 07 Temmuz Çarşamba akşamı pop müziğinin sevilen ismi DEMET AKALIN, 08 Temmuz Perşembe akşamı VOLKAN KONAK ve son olarak 09 Temmuz Cuma akşamı ÖZCAN DENİZ'in muhteşem konseri ile festival şenlik havasında geçecek.

HEYKELTRAŞÇILAR İŞ BAŞI YAPACAK…
Festival kapsamında gerçekleştirilecek heykel sempozyumunda da 6 ayrı ülkenin önde gelen heykeltıraşları dev mermer blokları kendi sanatsal bakışlarıyla yontmaya başlayacaklar. Dünyaca ünlü bu heykeltıraşların yapacağı bu eserler Büyükçekmece'nin çeşitli yerlerinde sergilenecek. Heykel sempozyumuna bu yıl Yeni Zelanda (New Zeland) – Mısır (Egypt)- Sırbistan (Serbia) – Macaristan (Hungary) – Meksika (Mexico) ve Türkiye'den heykeltıraşlar katılıyor.

“AKGÜN” AMACIMIZ ÜLKEMİZİ TANIMAK…
Festival için ülkemize gelen yabancı konuklar hem Büyükçekmece'nin hem de İstanbul'un tarihi ve tabii güzelliklerini gezip görebilecekler. Festivale katılacak yabancı konukların ülkelerine mutlu dönmeleri için ellerinden gelen her türlü çabayı göstereceklerini belirten Büyükçekmece Belediye Başkanı Dr.Hasan Akgün, “Amacımız halkımızı eğlendirmek kadar, yurtdışından gelen konuklarımızı elimizden geldiğince en iyi şekilde ağırlamak her birini Türkiye'nin birer fahri elçisi haline getirirken, dünya kültürlerini halkımıza yansıtma fırsatı da yakalıyoruz” dedi. Festivale bu yıl 36 ülkeden sanatçı, heykeltıraş ve jüri üyesi katılacak.

Bu konuklar Büyükçekmece Belediyesi'nin düzenlediği organizasyon hakkında rapor hazırlayarak ülkemizden bir tek Büyükçekmece'nin üye olduğu BM'ye bağlı UNESCO'nun festivaller birliği CIOOFF 'a bizimle ilgili rapor sunacaklar.

FESTİVALE KATILACAK ÜLKELER
Bulgaristan Cezayir, Fransa, Hırvatistan, Hindistan, İtalya, KKTC, Güney Kore, Meksika, Mısır, Moldovya, Polonya, Portorika, Rusya, Sieraleone, Slovekya, Tayland, Macaristan, Sırbistan, Yeni Zellanda, Tayvan, Ukrayna, Ürdün, Mekadonya ve İspanya

FESTİVALE KATILACAK HEYKELTIRAŞLAR:
Küratörlüğünü dünyaca ünlü Türk heykeltıraş Kemal Tufan'nın yaptığı heykel sempozyumuna katılan heykeltıraşlar şunlar;

Renate Verbrugge-Yeni Zelanda (New Zeland)

1. Omar Toussoun - Mısır(Egypt)

2. Goran Cpajak - Sırbistan (Serbia)

3. Tamas Baraz - Macaristan (Hungary)

4. David Bucio - Meksika (Mexico)

5. Meriç Hızal - Türkiye (Turkey)