Bulut Bağcı “Mağdur Turistler ve Oteller İçin Acil Eylem Planı Gerekiyor!”

World Tourism Forum Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı, “Dileriz, bu iflas, dünya turizm sektöründe başka iflasları tetiklemez.” dedi

TURİZMİN SESİ


Dünyanın büyük turizm operatörlerinden biri olan Thomas Cook’un iflasının, dünya turizm piyasalarında ciddi bir türbülansa sebep olacağını vurgulayan World Tourism Forum Yönetim Kurulu Başkanı Bulut Bağcı, “Dileriz, bu iflas, dünya turizm sektöründe başka iflasları tetiklemez.” dedi.  Thomas Cook’tan hizmet satın alarak Türkiye’de mağdur olan turistler ve iflastan olumsuz etkilenecek oteller için Kültür ve Turizm Bakanlığı’ndan acil eylem planı beklediklerini vurgulayan Bağcı, “Kültür ve Turizm Bakanlığımız tarafından, 27 Eylül’de yapılacak açıklamaların, atılacak olumlu adımları da beraberinde getireceğine inanıyoruz.” diye belirtti. 

Oteller için borç yapılandırma ve kredi desteği beklentisi
Bulut Bağcı, Thomas Cook’un itfasının turizm sektöründe yaratacağı olumsuzluklara ilişkin şunları söyledi:
“Sadece Türkiye’ye yılda 3 milyon turist getiriyor. Thomas Cook’un batışı, önümüzdeki 5 yıllık süreçte 15 milyon turistin Türkiye’ye gelmemesi demek. Türkiye’deki oteller, Thomas Cook özelinde her yıl ciddi bir ciro sağlıyorlar. Mevcut durum karşısında Thomas Cook ile çalışan otelleri ciddi bir tehlike bekliyor. Bakanlığımızın bu konuyla ilgili bir çözüme ihtiyacımız var. Özellikle otellerimizin bulunduğu zor durum karşısında, hızlı bir borç yapılandırması ve kredi desteğine gidilmesi gerekiyor.”

Neşet Koçkar, sektörün yükselen gücünün temsilcisi
Geçtiğimiz temmuz ayında Thomas Cook’tan yüzde 8 oranında hisse satın alan Neşet Koçkar’ın turizm dünyasının önemli isimlerinden biri olduğuna işaret eden Bağcı, “Şirketin 2’nci büyük hissedarı konumunda yer alan Neşet Koçkar, bu girişimiyle Türk turizm sektörünün yükselen gücünün temsilcisi oldu. Ancak, şirketin kötü yönetiminden kaynaklanan iflas karşısında zor günler yaşıyor. Dünyanın en büyük operatörlerinden birinin en büyük hissedarı olarak Türkiye’ye yarattığı gurur karşısında yaşanan bu olumsuz durum, hepimizi derinden etkiledi. Kendisinin sektörümüz adına attığı bu büyük adımın, iflas sürecinin iyi yönetilerek, en kısa vadede karşılık görmesini temenni ediyoruz” diye belirtti.