BU YIL TURİZMDE KAR YOK

TÜRSAB Genel Başkanı Başaran Ulusoy, "Türkiye ise geçen seneyi muhafaza etmeye çalışıyor.Sektör olarak fazla kâr etmeyeceğiz." dedi.

TURİZMİN SESİ


Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Genel Başkanı Başaran Ulusoy, "İnşallah olumsuz bir hava olmazsa dünya küçülecek. Türkiye ise geçen seneyi muhafaza etmeye çalışıyor. Şu anda morale ihtiyacımız var. Sektör olarak fazla kâr etmeyeceğiz ama yine tüccarın moral kaynağı olacağız." dedi.

Muğla Valisi Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret eden Ulusoy, ilin İngilizler tarafından tercih edilen bir bölge olduğunu, Marmaris, Fethiye ve Bodrum'un avantajlı konumda bulunduğunu hatırlattı.

Türkiye'nin geleceğinin turizmde olduğunu, Muğla'nın da çağdaş yaşam ve düşünce itibariyle önemli bölgelerden biri haline geldiğini belirten Ulusoy, "Her gün kalitenin daha da arttığını, fiyatın da aynı derecede gittiğini görüyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul ve Muğla'nın daha iyi tanıtımı için TÜRSAB olarak iki prestij kitabı çıkardıklarını anlatan Başaran Ulusoy, "Bir ay sonra Muğla tanıtım kitabının maketini Sayın Valim'e göndereceğim, tahkik edecek. Bu kitaptan 50 bin tane basılıyor. Gerek tarihi ve kültürel mekânlar, gerekse ekoturizmi anlatan, İngilizce ve Almanca bir kitap olacak. Muğla kitabı bize çok maliyetli oldu. Tahminime göre 30 Ağustos tarihine yetişir." dedi.

Vali Altıparmak ise bu tarzda bir kitabı çıkarmaya kendilerini hazırlandıklarını belirterek, "TÜRSAB'ın çıkarıp da kendi ilişkileri olduğu ülkelerdeki temsilciliklere dağıtması bizim için büyük anlam ifade ediyor. Kendilerine teşekkür ediyorum." diye konuştu.

Turizmde Antalya'daki hataları yapmamak için direndiklerinin altını çizen Altıparmak, "Rafine zevklere hitap edecek şekilde güzel tesisler kurdurmaya çalışıyoruz. Özellikle ikinci konutlara yapı açmamaya çalışıyoruz. İkinci konutların da mutlaka gelecekte butik turizmine hizmet edecek şekilde planlanmasını istiyoruz.

Yerleşim alanları dışındaki köylere mümkün mertebe yerleşim izni vermiyoruz. Kıyıdaki iskeleleri de kurduğumuz Estetik Kurulu inceliyor. Arazi aplikasyonu uygun olunca, vatandaşın yararlanacağı şekle getiriyor ve öyle izin veriyor. Vatandaşın göz zevkini bozmayacaksınız. Kıyıdan kamunun yararlanmasına engel olmayacaksınız." ifadelerini kullandı.