BOZCAADA YEREL“LEZZET RÜZGÂRI

Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (BOZTİD) tarafından 4-5 Haziran tarihlerinde, Bozcaada Lezzet Rüzgârları, Yerel Tatlar Festivali yapılıyor

TURİZMİN SESİ-Özgür Güvenç

Ada lezzet ve kültür değerlerinin ön plana çıkartılmasının ve yaygın olarak duyurulmasının amaçlandığı " lezzet rüzgarları, yerel tatlar festivali" Bozcaada da 4 ve 5 haziran günleri yapılacak. Bozcaada Turizm İşletmecileri Derneği (Boztid) tarafından yaşama geçirilen festivalde, adalı kadınlar geçmişten günümüze yöresel yemeklerini konukların beğenisine sunarken yok olup gitmeleri de önlenmiş olacak.

Festivale destek sağlayan tavukculuk sektörünün bilinen adı Banvit A.Ş. Kurumsal Gelişim ve İletişim Direktörü İlgi Görener; “Bozcada Yerel Tatlar Festivali'ne yöresel yemeklerin tanıtımı ve Türk damak tadına katkı sağlamak amacıyla katıldık. Banvit olarak kültür, sanat ve spor alanında pek çok kurumsal sosyal sorumluluk projesine destek veriyoruz. Desteklerimiz devam edecek.” açıklamasında bulundu.

Bozcaada'nın ve yörenin yerel tatlarını hatırlatıp, adalı kadınların elleri ile hazırlanan yemeklerin konuklara ikram edileceği ve pek çok yemek uzmanının konuk olarak katılacağı festival çok renkli anlara sahne olarak zihinlerde yer edecek.

Festivali'nde piyanist Tuluyhan Uğurlu da 4 Haziran 2011 akşamı “sevgi, aşk ve tutku" üzerine konser verecek. Müzikle eş zamanlı yürüyen görüntüler eşliğinde gerçekleştirilecek konserde, "Sevginin Başyapıtları" isimli çalışmasını seslendirecek olan Uğurlu'ya, kavalda Murat Toraman, viyolada Doğukan Çokşeker, elektro gitar ve yaylı tamburda Uğur Varol'un eşlik edecekleri duyuruldu.