TURİZMİN SESİ
Bornova Belediyesi, Yaşar Üniversitesi iş birliğiyle Birleşmiş Milletler Kadınların ve Kız Çocuklarının İnsan Haklarını Korunması ve Geliştirilmesi Ortak Programı kapsamında, Sabancı Vakfı Hibe Programından alınan hibe desteği ile Bornova Köylerinde yaşayan kadınlara yönelik "Ev Pansiyonculuğu" eğitimi vermek için harekete geçti.
Yaka ve Çiçekli köylerinde yaşayan 25 işsiz kadına Yaşar Üniversitesi öğretim üyelerince 3 ay süresince "Ev Pansiyonculuğu Eğitimi" vereceklerini belirten Belediye yetkilileri, son dönemlerde bu köylerde geleneksel köy kahvaltısı sunan salon sayısının armakta olduğuna dikkat çekiyor.
Bornova Belediye Başkanı Dr.Sırrı Aydoğan, projenin uzun soluklu olduğunu belirterek, Köyün gençleri ve kadınları bu salonlarda çalışmaya başladı. Hedefimiz Bornova'nın köylerini cazip hale getirmektir diyor. Projeyle köylerde konaklamalı turizme geçiş konusunda bir adım atılmış olacak. Bu adımın, köylerdeki kadınların ekonomik hayata daha aktif hale getireceğine inanılıyor. Proje kapsamındaki ilk eğitim seminerinin Yaka Köy'deki Eğitim Salonu'nda gerçekleştirileceği belirtiliyor.
Dr. Aydoğan, hedeflerinin köylerin doğal güzelliklerini bozmadan gerekli çalışmaları yaparak, bölgede turizm bilincini geliştirmek olduğunu anımsatıktan sonra şöyle konuştu: Bornova'yı ulusal ve uluslararası düzeyde tanıtmak istiyoruz. Tusenet Projesi kapsamında çalışmalar başlattık. Köylerin turizm potansiyelini belirledik.
Proje çok uzun soluklu. 2-3 yıl alt yapı çalışması gerektiriyor. Projenin içinde Yaşar ve Ege Üniversitesi de var. Yapacağımız eğitim çalışmaları bölgedeki işletmelerin standartlarını yükseltecek. Bölgenin doğa sporlarına elverişli olmasından hareketle, bu potansiyeli de değerlendirmeye yönelik çalışmalar yapacağız.