BODRUM’DA SANATA BÜYÜK İLGİ

Bodrum Belediyesi Meclis Salonu Sanat Galerisi, 4-17 Mayıs tarihleri arasında yeni bir sergiye ev sahipliği yapıyor.

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Resim serüvenine 1979 yılında başlayan Mahire Erk ( Aktan), bugüne dek sürdürdüğü çalışmalarından oluşan, 30 yıllık gelişim, değişim sürecini de gözler önüne seren eserlerinden oluşan sergisi Bodrum Belediyesi Meclis Salonu Sanat Galerisi'nde düzenlenen kokteyl ile sanat severlerin ziyaretine açıldı.

Erk; Resim serüvenine 1979 yılında Ressam Mehmet Gürbay'la atıldı. İzmir'e yerleşmesi ve Ressam Şerif Bigalı ile tanışması ise 1980 – 1982 yıllarına rast geliyor. Şeref Bigalı Atölyesinde dört yıl devamlı, daha sonra da aralıklarla devam eden çalışmaları esnasında, 1985 yılında Perugia (İtalya) Resim Akademisi Yaz Okulu'ndan başarıyla mezun oldu.

Daha sonra kısa süreli olmak üzere farklı atölyelere de devam eden sanatçı, ilk kişisel sergisini 1983 yılında Ankara Sanat Severler Derneği'nde açtı. Çalışmalarına bir süre ara veren sanatçı, Kanada Büyükelçiliği (Suudi Arabistan) ve Brüksel'deki iki yurtdışı serginin yanı sıra, 15 tane karma sergiye katıldı.

Resime yeniden yoğunlaşan sanatçı, çalışmalarına halen, İzmir Mehmet Boztaş ve Eski Foça'daki dört arkadaşı ile kurdukları kendi atölyelerinde devam etmekte. Sergi 17 Mayıs tarihine kadar sanatseverlerle buluşmaya devam edecek.