Bodrum'da Nerede Denize Girilir?

Bodruma geldiğinizde denize gireceğiniz 12 plaj!

TURİZMİN SESİ


Yalıkavak Halk Plajı

Yalıkavak Halk Plajı rüzgar sörfü ve yelken için oldukça uygundur. Bu iki spor içinde merkezler bulunmaktadır. Yat limanı gezmek isterseniz yine Yalıkavak Halk Plajına yakın bir konumda yer almaktadır. Bu plaj çevresinde otel ve işletmelere ait çok fazla plaj bulunmaktadır. Halk plajından kendinizi biraz soyutlamak isterseniz ücret karşılığında işletmelere ait plajlardan yararlanabilirsiniz. Dilerseniz halk plajında ücretsiz bir şekilde güneş ve kumsalın tadını çıkarabilirsiniz. Akşam yemeği için restoranlardan birinde keyifle yemeğinizi yiyebilirsiniz.

Yalıkavak Halk Plajının denizi temiz ve berraktır. Çok sıcak günlerde bile serin sulara kendinizi atabilirsiniz. İş temposundan sıkılıp ılık esen rüzgarın tadını çıkararak güzel bir gün geçirebilirsiniz.  Bu bölge genelde rüzgarlı olması sebebiyle denizi dalgalıdır ve can kurtaran hizmeti verilmektedir. Halk plajı olmasına rağmen yetkililer tarafından sıklıkla bakımı yapılmakta, temizlik işleri ile ilgilenilmektedir. Plaj bundan dolayı oldukça temizdir.

Merkeze 1 km uzaklıktadır. Kendi aracınızla Yalıkavak güzergahı üzerinden devam ederek 5 dakikada gelebilirler. Toplu taşıma ile Yalıkavak minibüslerini kullanarak kolaylıkla gelebilirsiniz. İsterseniz 15 dakika yürüyerek de halk plajına ulaşabilirsiniz.

Karaincir Plajı

Bodrumun en soğuk denizi Karaincir plajındadır. Altın sarısı kumla kaplı plaj oldukça temizdir. Özel işletmeler tarafından düzenli temizlenmesidir. Denizi dalgalı değildir.  Deniz yavaş yavaş derinleştiği için çocuklu ailelerin dikkat etmesi gerekiyor. Semsiye ve şezlong fiyatları dahil giriş ücreti 120 TL. Araçla gelmek isteseniz 30 dakika bir yol sizi bekliyor. Minibüs ile gelecek olanlar Akyarlar minibüsü ile 45 dakikada gelebilirler.

Torba Sahili

Rüzgara açık konumuyla zaman zaman dalgalı bir denize sahip olan Torba Sahili tamamen kumsaldır. Çocuklu ailelerin genelde tercih ettiği bir yer diyebiliriz. Soğuk su sevmeyenler buraya bayılacak çünkü deniz suyu oldukça ılıktır. Burada belediyenin işlettiği bir kafeterya var. Yiyeceklerinizi buradan sipariş edebilirsiniz. Diğer işletmelere nazaran daha uygun fiyatları vardır. Daha avantajlı bir yer arıyorsanız merkezi konumu sebebiyle alışveriş yapacağınız yerler bulunuyor. Toplu taşıma ile gelmek isterseniz Bodrum merkezden minibüsle rahatlıkla ulaşabilirsiniz.

Gümüşlük Halk Plajı

Dalgalı bir denize sahip olan Gümüşlük Halk Plajı çocuklu aileler tarafından pek tercih edilmiyor. Onun haricinde sessiz sakın bir plaj olarak bilinmektedir. Buranın en güzel yanı yürüyerek Tavşan adasına ulaşabilmektir. Deniz suyu ılık, temiz bir yerdir. Plaj içerisinde her şey var.  Duş ve soyunma odası gibi temel ihtiyaçlarınızı ücretsiz karşılayabilirsiniz. Toplu taşıma ile yarım saatlik mesafede olan bu plajın tadını çıkarabilirsiniz.

Bitez Plajı

Oldukça kalabalık olan bu plajın en tercih edilen zamanları Eylül ve Mayıs aylarıdır. Sessizlik arıyorsanız Bitez sizin için çok yanlış bir seçim olacaktır. Denizi sakin fakat sezonda aşırı kalabalık olduğu için kulaç atacak yer bulamayabilirsiniz. Deniz tabanı ince kumlarla çevrilidir. Doğal manzarasına büyülenebilirsiniz. Bu plajın diğerlerinden ayıran özelliği sadece buraya özgü olan yürüyüş yolu olmasıdır. Denizden çıkıp kendinizi yürüyüş parkuruna atabilirsiniz. Bitez minibüsleri ile 10 dakikada Bitez Plajına varabilirsiniz.

Aspat Koyu

Doğa ile iç içe muhteşem bir manzaraya sahip Aspat Koyu. Koyda sadece bir işletme var. Giriş ücreti hafta içi 80 TL hafta sonu 120 TL olduğu için çok kalabalık değil. Sessiz, sakin ve huzurlu tatil isteyenler için harika bir yer. Soğuk suya sahip olan Aspat Koyu ailelerin genelde tercih ettiği bir yerdir.  Bodrum otogarından kalkan minibüsler ile gelebilirsiniz. Ya da Bodrum tekne turu alternatifini tercih edebilirsiniz.

Bardakçı Koyu

Bodrum merkeze 1 km uzaklıktadır. Burada halk plajı bulunmuyor. Otel veya işletmelerin plajlarından 100 TL ücret ödeyerek yararlanabilirsiniz. Dalgasız bir denize sahip olduğundan ailelerin tercihidir. Ulaşım Bodrum istikametinden Gümbet’e yürüyerek 15 dakikalık mesafededir.

Ortakent Halk Plajı

Bodrumun mavi bayrak plajı Ortakent Halk Plajıdır. Akvaryum gibi bir suya sahiptir. Ayrıca suyu ılık olması sebebiyle herkese hitap etmektedir. Su seviyesi çocuklar ve yeni yüzmeye başlayanlar için oldukça ideal. Belediyeye ait ücretsiz şezlonglarda keyifli bir tatil yapabilirsiniz. Bodrum merkezden 20 dakikalık bir minibüs yolculuğu ile buraya kolaylıkla varabilirsiniz.

Peksimet Plajı

Denizi ılık, temiz, berrak olmasıyla beraber doğal güzelliği de korunmaktadır. Bazen yosunlar ile karşılaşabilirsiniz bu da koyun ne kadar doğal olduğunu görmeniz için bir işaret. Bu plajda hizmet yok bunun sebebi iki yerel tesis var ve o tesisler kendi müşterilerine hizmet vermektedir. Şezlong bulunmasına rağmen plajda duş, tuvalet ve kabin bulunmamaktadır. Yaz boyu 24 saat boyunca minibüsler ile ulaşım sağlanmaktadır.

Kargacık Koyu

Muhteşem rengi denizi ile nefes kesen bir güzelliğe sahiptir. Kumsal iri taneli kumlar ile kaplı olduğu için ayaklarınıza batabilir. Denizi daha tuzlu ve Bodrum koylarına göre daha serindir. Genelde ailelerin tercih etmemesi gereken bir koy olduğunu söylemeliyiz. Doğa ile iç içe olmayı sevenlerin seveceği bir yer fakat burada kafe, wc, büfe yok. Önceden yiyecek ve içeceklerinizi yanınıza almanızı öneririz. Ulaşım olarak Dalyandan kara yolu veya Bodrum Tekne Turu ile denizden ulaşım sağlanabiliyor.

Gündoğan Halk Plajı

2005 yılından bu yana Mavi Bayrak alan plajlarımızdan birisidir. Burada birçok özel işletme bulunuyor ama ücretsiz bir şekilde duş ve soyunma kabinlerinden yararlanabilmenizi sağlamaktadır. Deniz soğuk olmasına rağmen dalgalı değildir ve çok rüzgar almadığı için suyu devamlı düz görebilirsiniz. Deniz çok derin değil o yüzden ailelerin tercih edebileceği bir koy. Bodrum merkezden 20 dakikalık uzaklıktadır.

Mazi Köyü Sahili

Sahili taşlık ve kayalıklı olan bu yerde iki ayrı koy bulunmaktadır. Deniz ayakkabısı aldığınız zaman burada pek sorun yaşamazsınız. Kayalar ayağınızı kesebilir. Çocuklu ailelerin tercih etmemesi gerekiyor. Çocuklar koşarken bile yaralanmalar olabilir. Çok rüzgar almadığı için denizi çarşaf gibidir. Bu koyu bir köyün sahili olarak düşünmenizde fayda var. Herhangi bir tesis olmadığı için ihtiyaç doğrultusunda markete yürümeniz gerekecektir. Burada ki işletmelerden duş, tuvalet ve soyunma kabini ihtiyaçlarınızı karşılayabilirsiniz.

Orak Adası

Orak Adası kesinlikle Bodrum’da denize girilecek en güzel yerlerden. Sadece deniz yolu ile ulaşılan bu adaya tekne turlarına katılarak gidebilirsiniz. Teknenin kalkış noktasını görmek için buraya tıklayabilirsiniz.