BODRUM’A BÜYÜK YATIRIM

LIP ve Atos Capital ortaklığıyla 2011 yılında tamamlanması planlanan Halikarnas Galeri 100 milyon Avro yatırımla Bodrum'da gerçekleştirilecek

TURİZMİN SESİ


Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen lansman partisinde Halikarnas Galeri proje sunumu tüm marka yöneticileri ve basınla paylaşıldı. Sadece bir alışveriş merkezi değil, A+ yaşam anlayışını Bodrum'a taşıyacak olan proje “Alışverişten daha fazlası” sloganıyla yola çıkıyor. LIP (Ludger Inholte Projekentwicklung) ve Atos Capital Group ortaklığı ile 2008 yılında İstanbul'da kurulan Halikarnas Galeri Türkiye'deki ilk yatırımı için Bodrum'u seçti. Büyük şehirlere odaklı gelişen AVM yatırımları Halikarnas Galeri ile yabancı yatırımcıları Türkiye'nin en önemli turizm yatırım merkezlerinden sayılan Bodrum'a çekecek. 100 milyon Avro'luk Halikarnas Galeri, 78 bin metrekare kapalı alanda dünyanın ve Türkiye'nin en lüks ve seçkin markalarından oluşan 130 mağaza, sergi, galeri ve kültürel aktiviteler için özel alanlar, eğlence ve macera parkları, spor alanları ile dünya mutfağından en kaliteli restoran, gece kulübü ve kafeleri bünyesinde barındıracak.

Esma Sultan Yalısı'nda gerçekleştirilen lansman partisinde, Bodrum'u Türkiye'nin St Tropez'i olarak adlandıran LIP Yönetim Kurulu Başkanı Mr.Ludger Inhölte, “Bodrum'un merkezinde açılacak olan Halikarnas Galeri, alışveriş deneyimine şimdiye kadar bilinmeyen bir çeşitlilik ve kalite getirecek. Turizm sezonunda Türkiye'den ve dünyadan yaklaşık 2 milyon kişiyi ağırlayan Bodrum, Halikarnas Galeri ile tatilde kalite ve lüks arayan turistler için de bir çekim merkezi haline gelecek” dedi.
Sadece alışveriş değil seçkin bir yaşam sunacak…

 
Ünlü mimar Alf Pracsh tarafından doğaya dönük mimari anlayış ile tarihi yarım adanın dokusuna uygun olarak projelendirilen Halikarnas Galeri, 13 bin metrekarelik terasındaki açık havuzu, güneşlenme alanlarıyla sadece alışveriş değil seçkin bir yaşam alanı da sunuyor. “Alışverişten daha fazlası” sloganıyla projelendirilen Halikarnas Galeri, plaj voleybolu, skateboard, streetball, climbing gibi alternatif sporlardan hoşlanan gençler için de cazibe merkezi olacak.

LIP ve Atos Capital ortaklığı ile 2011 yılında tamamlanması öngörülen Halikarnas Galeri'nin kiralama çalışmaları Tulpian Yatırım tarafından yürütülecek. 78 bin metrekare kapalı alana sahip Halikarnas Galeri'de dünyanın ve Türkiye'nin en lüks, en seçkin markalarından oluşan 130 mağaza, food court, gece kulübü, café ve restaurantlar, beachvoley, açık havuz, bowling, fitness club ve 1100 araç kapasiteli otopark bulunacak.