BODRUM YACHT FESTİVALİ BAŞLIYOR

Bodrum Yacht Festivaline sayılı günler kala Bodrum Cup organizatörü Erman Aras yarışları ve organizasyonu değerlendirdi

TURİZMİN SESİ


Bu yil 23. Gerçeklesecek olan Bodrum Cup Ahsap Yelkenli Yat yarislarinin Gökova'da gerçeklesecek olmasinin önemine değinen Erman Aras, “Mavi yolculuğun baslangıç yeri Gökova, Bodrum için çok büyük önemi var. Bu yerlerin korunmasi gerekiyor. O noktada bu organizasyon bizim için ayrıca nostalji oluyor. Biz genelde yarımadayı kullanıyorduk. Ancak bu sene hem nostalji yapmak hem de Gökova'nin koylarinin korunmasini saglamak için parkur olarak burayi seçtik. Oraları koruyalım ve gelecek nesillere bırakalım istiyoruz” dedi.

Hedef Akdeniz'de Ses Getirmek
23 yil önce Ilk koyulan hedeflere ulasıldığını ifade eden Aras, “ Yelkenin ahşap yatlarda kullanımını yaygınlaştirmak ve yelken performansı yüksek yat imalatlarin yapılmasını sağlamak hedefleri gerçeklesti. Şimdi ikinci hedefleri koyma zamanına geldik. Özellikle ahşap teknelerde daha önce yelken kullanılmıyordu. Ancak bu yarişla birlikte sevildi ve son yıllarda yapılan teknelerde ciddi yelken teçhizati var. Bu tekneler Avrupa fiyatlarinda alıcı bulabiliyor. İkinci hedefimiz Akdeniz'de ses getirecek organizasyon yapmak, bu noktada da Bodrum olarak ev sahibi olmak. Geçen yıl bir deneme yaptik. Yöremizde üretilen basta ahşap yatlarısergileyelim istedik.

Biz ahşap konsepti ön plana çikartarak dünyada yer alalım istedik. Bu yatlari yariş öncesinde sergileyelim. Bunun için bir yıl önceden hazırlık yapalım misafirler davet edelim. Tersanelerimizi gezdirelim. Sonrada Bodrum Cup'a yelken açalım misafirlere deniz üstündeki performanslari sergileyelim. Bu da Akdeniz'de ses getirecek bir organizasyon olsun. “Bu boyutu ile basarı için Başta yöre Belediyeleri, Ticaret Odasi, Odalar ve tüm sektörün birlikte hareketi şart” seklinde konustu.

Organizasyonlarda yurt içi ve dişindan birçok basın kuruluşu temsilcisinin davet edildiğini söyleyen Erman Aras, “ Yillar içerisinde Amerika'dan ve Avrupa'dan çok sayıda basın mensubunu ağırladık Bunlarin hepsi ciddi bir bütçe istiyor tabi. Daha fazla tanitim için çaba sarf etmemiz gerekiyor, hala istediğimiz seviyede değil. Bunlari bir yıl öncesinde programlanmasi gerekir. Bu da ciddi sponsorlarla olur. Mesela, biz en çok ahsap yat satın alan ülkeler hangisi, charter talebi için hangi ülkeler ön planda, öncelikle bu ülkelerden basın mensuplarina ulaşmaya çalisiyoruz. Bunun için daha fazla gayret sarf edilmesi gerekli.” ifadelerini kullandi.

Guletler Düellosu
Geçtiğimiz yıl ilk kez gerçekleğen Guletler Düellosunun Bu yil da gerçeklesecegini belirten Erman Aras, “Yat yarışlarının tüm parkuru karadan izlenemez. Şimdi yeni bir trend var Match Race. Kısa bir parkurda iki yat yarışıyor ve baştan sonra izlemek mümkün. Biz de geçen yıl Ahşap yatların Match Race'ni yaptık, Bu yıl yeniden gerçeklestireceğiz. Bodrum Kalesi ile Karadaada arasında gerçekleşecek. Zaman içerisinde iddiali yatlar ortaya çıkarak denizin ortasinda seyirci yatlarla bir arena kurulabilir.” dedi.

Bodrum Cup Program:
18.Ekim.2011 Salı:
Saat:11:00 Bodrum İskele Meydanı / Radyo müzik dans bando ve animasyon grupları
Saat: 18:30 Briefing ( Bodrum Kalesi Kuzey hendeği)
Saat: 19:30 Kokteyl( Bodrum Kalesi Kuzey Hendeği)
Saat: 20:30 Açılış Seremonisi
Saat: 21:00 Konser:

23. Ekim.2011 Pazar:
Bodrum Chalange Trohy( Guletler Duellosu/ İkili Yarışlar)
Saat: 17:00 Denizciliğimize katkı verenler plaket töreni
Saat: 18:00 Trophy Ödül Töreni/ İskele Meydanı