BODRUM TURİZMİNE 10 MİLYON EURO

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon bu gün makamında ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy'u ağırladı

TURİZMİN SESİ


Basın Mensuplarının da yoğun ilgi gösterdiği toplantıda Bodrum Turizmi'nin geleceği konuşuldu. Bodrum'da 12 ay turizmin geçekleşmesi için çalışmaların başlatıldığını belirten Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ETS Group'un bu konuda Bodrum'a büyük destek verdiğini belirtti. Toplantıda konuşma yapan Başkan Kocadon "Bodrum'da 12 ay turizmi hayata geçirmek için elimizden gelen çabayı gösteriyoruz. Yapılan bütün turizm fuarlarına katılmaya çalışıp beldemizi ve yöremizi en iyi şekilde tanıtmaya çalışıyoruz.

Altyapı sorunlarımızı çözüp gelen konuklarımızın memnuniyetini sağlamak istiyoruz. Bu konulardaki çalışmalarımızı yakından takip eden ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy da Bodrum'da kışın turizmin canlanması için yatırımlar yapacaklarını belirttiler. Bu konuda bize destek veren Sayın Ersoy'a teşekkür ederim" dedi.

Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'un konuşmasının ardından söz alan Ersoy, "Bodrum, tarihi ve doğasıyla Türkiye'nin Saint Tropez'i gibi bir yerdir. Buranın tanıtımında ne yazık ki eksik şeyler yapılmış. Biz ilk etapta bu eksiklikleri gidereceğiz. Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ve ekibinin son derece dinamik, yenilikçi olması, turizm yatırımları konusundaki heyecanı ve bu yönde yatırımcıyı teşvik edip baskı yapması bu belde için büyük bir artıdır. Havalanın-Bodrum arasındaki yolun yeniden düzenlenmesi,yıllardır gelemeyen suyun getirilmesi yeniliklere ve değişime güzel birer örnektir.

Bu da yatıtırımcıların dikkatini çekmektedir. Bodrum'da okullar kapandığında başlayan sezon, açıldığında biterdi. Ancak Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon yazlıkçı turizmi zihniyetinden kurtulmak gerektiğinin farkında olarak, turizmi 12 aya yaymak konusunda çok istekli. Onların heyecanı bizlere yansıdı ve bizde yapacağımız 12 Milyon Euroluk yatırımımızın 10 Milyon Eurosunu Bodrum'a ayırdık.

Önümüzdeki yıllarda da bu yatırımlarımıza devam edeceğiz. Tabi bu yatırımlarımızı yaparken Bodrum'un kültür ve tarihi değerlerine zarar vermeden yapacağız. Bodrum'da çok farklı bir atmosfer var ve bunu en doğru şekilde yerli ve yabancı turiste tanıtmamız gerekiyor. Bodrum inanıyorum ki önümüzdeki yıllarda Turizm potansiyeli olarak Antalya'yı yakalayıp başarılı bir şekilde 12 Ay turizmi hayata geçirecektir. Bunun için biz de yabancı turisti Bodrum'a çekmek konusunda çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Toplantı basın mensuplarının sorularıyla devam etti. Toplantı sonunda Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon ETS Group Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ersoy'a bir tablo ve Canan Küçükeren'in Karia Efsaneleri adlı kitabını hediye etti.