BODRUM TİCARET ODASI SEÇİMİ SONUÇLANDI

Bodrum Ticaret Odası seçimlerini Mahmut Kocadon'un "Bizbiriz" adıyla oluşturduğu Mavi Grup kazandı

TURİZMİN SESİ


Attila Güvenç
Bodrum(Anayurt)- Vizyon hareketinin turuncu listesi 1'.ci ,3'üncü 7'nci grubu, Bizbiriz 'in mavi listesi ise 2,4,5,6,8,9 ve 10 grubu kazanarak Bodrum Ticaret Odası meclis üyeliklerinde seçildi. Kesin olmayan sonuçlara göre 30 meclis üyeliğinin 9'unu Vizyon grubu, 21'ini Mavi grup kazandı. Seçim sonunda kesin olayan sonuçlara göre Bizbiriz Grubu 1156 oy  Bodrum Vizyon Hareleti ise 939 oy aldı.
 
Seçimin ardından Mahmut Serdar Kocadon “3'üncü dönem, Bodrum tüccarlarının teveccühü ile tekrar seçimi kazandık. Çok büyük bir mücadele oldu, karşı tarafta çok güçlüydü fakat kazanan taraf biz olduk. Arkadaşları kutluyorum, karşı tarafın kazananlarınıda kutluyorum.  Bodrum’a yakışır bir şekilde, medeni bir şekilde seçim süreci yaşadık hatta ortalıklta hiç bir polis bile yoktu desek yeridir. Bundan sonraki süreçte, 3 gün itirazlar var onları bekleyeceğiz.  Eğer yine yönetim kurulu başkanı seçilirsem Bodrum Ticaret Odasını kaldığı yerden devam ettireceğiz çünkü bizim için süreklilik esastır. Projelerimiz yine devam edecek, stratejik yol planımızı yaparak 2013-2017 yol planımızı yaparak yolumuza öyle devam edeceğiz. Mutluyuz, İnşallah bu mutluluğumuz 2017 ye kadar devam eder” açıklamasını yaptı.
 
Seçimlerde 1'inci Grup : Turuncu 126, Mavi 112, 2'nci Grup: Turuncu 195, Mavi 206, 3'üncü Grup:Turuncu 108 ,Mavi 104, 4'üncü Grup: Turuncu 124, Mavi 142, 5'inci Grup: Turuncu 93, Mavi 135, 6'ncı Grup: Turuncu 58, Mavi 133, 7'nci  Grup: Turuncu 59, Mavi 54 ,8'inci Grup: Turuncu 63, Mavi 101, 9'uncu Grup: Turuncu 35, Mavi 93, 10'uncu Grup: Turuncu 88, Mavi 89 oy aldılar.
Bodrum da pazar günü yapılan Bodrum Ticaret Odası  seçimlerine yapılan itirazlar ilçe seçim kurulunca değerlendirilerek askıya çıkarıldı. Yapılan itirazlar sonucunda Vizyon Grubundan iki isim daha Meclise girdi.
 
Seçim sonrası Vizyon Grubu ve Bizbiriz grubu değişik meslek gruplarında seçim sonuçlarına itiraz dilekçeleri verdi. Bodrum Vizyon Grubunun 2, 3, 4 ve 10 nolu meslek gruplarındaki seçim sonuçlarına yaptığı itirazlardan, 2 ve 4 nolu meslek gruplarında yapılan itirazları reddedildi. Vizyon Grubunun 3 nolu meslek grubunda yaptığı itiraz ise yerinde bulundu ve  Mehmet Kızılağaç ile  Hakan Kocair’e  meclis üyeliği yolu açıldı. 
 
Seçimde  sayımı en son biten sandık  3 nolu meslek grubunda Kent Medya Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Poyraz 112 oy alarak meclis üyeliğini kazanırken  Vizyon grubunun iki oyla ilgili itirazına karşı sandık kurulu her iki grubunda 106 oy aldığına hükmederek sonucun kurayla belirlenmesine karar vermişti. Çekilen kurada ise Bizbiriz grubundan Hüseyin Dinçer ve Emre Köroğlu’nun isimleri çıkmıştı.
 
Vizyon Grubunun  İlçe Seçim Kurulu Başkanlığına yaptığı itiraz başvurusuna yönelik cevap akşam saatlerinde askıya çıkarıldı.Yapılan itiraz yerinde bulunarak Bizbiriz grubuna yazılan iki oy iptal edildi. Bu durumda 106 oy alan Vizyon grubundan   Mehmet Kızılağaç ile Hakan Kocair meclis üyeliği hakkını kazandı. İlçe Seçim Kurulunun verdiği bu kararla Vizyon Grubu 1 ve 7'nci gruplardan sonra 3'üncü grupta da seçimi kazanarak meclis üye sayısını 9'a çıkarmış oldu.Bizbiriz grubunun 3 ve 7'nci meslek gruplarındaki seçim sonuçlarına yaptıkları itirazlar ise İlçe Seçim Kurulu tarafından reddedildi.
 
Bodrum Ticaret Odası Meclisine girenler  ise gruplara göre şöyle:
1.GRUP: Tarım hayvancılık ve gıd sektörü. Kazanan Vizyon grubu; Murat Pahna, Kazım Meral, Zeki Özkeskin.
 
2.GRUP: İnşaat sektörü.Kazanan Bizbiriz grubu. İbrahim Akkaya,İlhan Ersan, Cafer Doğan.
 
3.GRUP: Dayanıklı tüketim,mobilya,kırtasiye ve matbaa sektörü.Kazanan Vizyon  grubu;Mehmet Kızılağaç,Hakan Kocair , Dr.Oğuz Poyraz.
 
4.GRUP: Seyahat acentaları,taşımacılık ve otomotiv sektörü.Kazanan Bizbiriz grubu; Hatice Türker,Hüseyin Sagat, Sefa Karaca.
 
5.GRUP: Konaklama sektörü.Kazanan Bizbiriz grubu: Toros Demirdöven, Mehmet Ayaz, Mahmut Kocadon.
 
6.GRUP: Restoran, eğlence sektörü.Kazanan Bizbiriz grubu; Fuat Yıldırım, Atilla Serttai, Deniz Eyinç.
 
7.GRUP: Tekstil ve kişisel ürünler sektörü.Kazanan Vizyon grubu; Erhan Topanoğlu,Ahmet Karataş, Fatma Tuncer.
 
8.GRUP: Finans sektörü.Kazanan Bizbiiriz grubu; Ahmet Sinop,Ufuk Gürün, Alper Özşeker.. 9.GRUP: Yat imalat,işletme ve su sporları sektörü.Kazanan Bizbiriz grubu; Mustafa Güneri,Orhan Dinç,Erdem Ağan. 10.GRUP: Hizmetler sektörü.Kazanan Bizbiriz grubu Mahmut Özgür,Fatih Efe, Sema Yeşilova.