BODAF’IN HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ

Bodrum Folklor Araştırma ve Turizm Derneği (BOFAD) Yönetim Kurulu Üyeleri, Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon'u makamında ziyaret ettiler.

TURİZMİN SESİ-DERYA DUYSAK


Başkanlık makamında gerçekleşen ziyarete Bodrum Belediyesi Meclis Üyesi Vedat Bozbey ile BOFAD Yönetim Kurulu Üyeleri Akın Rüştü Fetvacı (Başkan), Fahrettin Önder (Başkan Yardımcısı), İlhan Özben (Sekreter), Mehmet Dirin (Sayman) ve BOFAD üyeleri Çağla Halazoğlu, Emel Özben, Öner Karaçiçek, Filiz Öztürdü, Çiğdem Özcan, Hatice Kılavuz, Aslı Dinçer, Miray Olcay, Ethem İlkay ve Salih Uslu katıldı.

BOFAD olarak 29 Mart yerel seçimlerin ardından Mehmet Kocadon'un Bodrum Belediye Başkanlığına seçilmesine sevindiklerini, yeni görevinin hayırlı uğurlu olmasını dilediklerini belirten BOFAD Başkanı Akın R. Fetvacı; “Öncelikle yeni görevinizde başarılar diler, başkanlığınızın Bodrum'a hayırlı olmasını dileriz. Sizin gibi genç, dinamik ve enerji dolu pozitif birisinin belediye başkanı olması Bodrum için büyük bir şanstır. Mehmet Başkanımız Ortakent – Yahşi Belediye Başkanlığı sırasında derneğimize ve projelerimize hep destek olmuştur.

Geçtiğimiz yıllarda Ortakent'te başlattığımız Uluslar arası Halkoyunları Festivali başkanımızın destekleri ile gerçekleşti ve bu yıl da O'nun koymuş olduğu çizgi Ortakent'te hala devam etmektedir. Sayın başkanımızın kültür ve sanata verdiği önemi biliyoruz ve BOFAD olarak başkanımızın vereceği her türlü göreve de hazırız.” dedi. Türk ve dünya turizminde çok önemli yeri olan Bodrum'da çok amaçlı bir oditoryum'un eksikliğine de değinen Fetvacı sözlerine şöyle devam etti;

“Bodrum'da toplantıların, konferansların, panellerin, tiyatronun, halkoyunlarının, dans gösterilerinin, şiir okumalarının ve daha çok çeşitli etkinliğin yapıldığı tek bir yer var; orası da Bodrum Belediyesi NUROL Kültür Merkezi. Hatta oda seçimleri bile orada yapılmakta. Bodrum gibi binlerce yıllık tarihi geçmişi olan bir yere çok amaçlı, modern, soyunma odalarının bol ve geniş olduğu ve de seyirci kapasitesi yüksek bir oditoryum'un yapılması gereklidir” dedi.

Akın R. Fetvacı'nın anlattıklarına katıldığını söyleyen Bodrum Belediye Başkanı Mehmet Kocadon; “Sizler Bodrum'un tanıtımı için ve en önemlisi Bodrum'un kendine has olan kültürünün devam etmesi için uğraşan çok değerli arkadaşlarımsınız. Verdiğiniz bilgilere göre yaklaşık 400 çocuktan ve 120 büyükten oluşan bir grubunuz var ve bu sayı her geçen yıl daha da artıyor. Yaptığınız ve yapacaklarınızın da farkındayım; hatta kurslarınıza ben de geleceğim ve Bodrum oyunlarını beraber oynayacağız. Bodrum kültürünün, folklorünün yaşatılması için çalışan ve Bodrum için iyi şeyler yapmak isteyenlerle daha sık bir araya geleceğim. Kendim bizzat toplantılara katılacağım.” dedi.